Συγκίνηση και στην Πάτρα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Τρύφωνα Καρατζά

Ήταν ένας από τους πιο καλλιεργημένους ανθρώπους του θεάτρου που ξεχώρισε με την ευγένεια και την ποιότητα του χαρακτήρα του, στοιχεία που τον διέκριναν στην επαγγελματική του, αλλά και στην προσωπική του ζωή. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Μπουλμπασάκος τον είχε γνωρίσει από κοντά, όταν ο μεγάλος ηθοποιός είχε παρευρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Πατρινού δημιουργού, "Άληστος", το 2013. 

Ο Κώστας Μπουλμπασάκος σε ανάρτησή του στα social media, έγραψε: "Αντίο, αγαπητέ Τρύφωνα...

Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο ευγενικούς και ευαίσθητους ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου, ο Τρύφων Καρατζάς. Τον γνώρισα στις 29 Μαΐου του 2013 στο Σπίτι της Κύπρου κατά την παρουσίαση του βιβλίου μου "Άληστος". Ιδιαίτερη τιμή ήταν όταν προσφέρθηκε να διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο, δίνοντας υψηλού επιπέδου αισθητική στην παρουσίαση.

Ευχαριστώ τον φίλο, λογοτέχνη Μάριο Μιχαηλίδη που μου τον γνώρισε. Αποχαιρετώ τον Τρύφωνα Καρατζά με βαθιά συγκίνηση. Θα θυμάμαι πάντα τη σοφή του κουβέντα. Όταν του είπα, ότι: "Νέος πήγα κι εγώ σε δραματική Σχολή και ίσως να είμαστε σήμερα συνάδελφοι", μου απάντησε: Αγαπητέ Κώστα, προφανώς δεν το ήθελες πολύ... Καλό σου ταξίδι".  

Τον Τρύφωνα Καρατζά είχε γνωρίσει από κοντά και ο Πατρινός ηθοποιός, Σωτήρης Δούβρης, που είχε μάλιστα την τιμή να συνεργαστεί μαζί του. "Το 2008 μου έδωσε πτυχίο ως πρόεδρος της επιτροπής του υπουργείου πολιτισμού" γράφει ο ηθοποιός. 

"Το 2017 και το 2018 είχα την τιμή να παίζω μαζί του στο "12 ένορκοι". Ήρεμος, χαμογελαστός, γλυκός, πάντα με διάθεση να με συμβουλεύσει με συμβουλές ουσίας, τόσο για το θέατρο όσο και για τη ζωή. Πριν ένα μήνα με συγκίνησε βαθιά όταν με πήρε τηλέφωνο στο μαιευτήριο να μου δώσει τις θερμότερες ευχές του για τη γέννηση της κόρης μου.

Το μόνο που μου ζήτησε ως αντάλλαγμα ήταν να του κουμπώνω το παπιγιόν πριν την παράσταση μιας και καθόταν δίπλα μου στο καμαρίνι... Ένα παπιγιόν και ένα νεσεσέρ με ένα χαρτάκι κολλημένο πάνω που γράφει Τρύφων Καρατζάς... Καλή αντάμωση ΚΥΡΙΕ Τρύφωνα".

Ο Τρύφωνας Καρατζάς, με το θάνατό του προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ήταν ένας ηθοποιός με μεγάλη πορεία στο θέατρο, ενώ οι νεότεροι από εμάς τον είχαμε γνωρίσει μέσα από την συμμετοχή του σε σειρές της τηλεόρασης, όπου ακόμα και εκεί ξεχώρισε με το παίξιμο του.


Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι από την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπουλμπασάκου

Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι από την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπουλμπασάκου