Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, με αφορμή το γεγονός ότι την ερχόμενη Κυριακή, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: "Την ερχόμενη Κυριακή 21/1/2019 τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ανοιχτά, βάση του αντεργατικού νόμου 4177/13, ο οποίος προωθεί την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή την παραβίαση του δικαιώματος στην ξεκούραση, στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, και στην κατάργηση του κεκτημένου που καθιερώθηκε εδώ και 109 χρόνια.

Το 1910 κατακτήθηκε η Κυριακάτικη Αργία και όπως έχουμε ξαναπεί δεν λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε αλλά τα χρήματα για να ζήσουμε.
Απαιτούμε και διεκδικούμε εργασία με πλήρη απασχόληση και αξιοπρεπείς μισθούς.

Θέλουμε κλαδικές συμβάσεις, σταθερότητα, και επιτέλους βασικά εργασιακά δικαιώματα που δυστυχώς στον κλάδο μας καταπατούνται συνεχώς.

Ζητάμε από τους εμπόρους να σεβαστούν την Κυριακάτικη Αργία και τους καταναλωτές να σκεφτούν ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο είμαστε δικά τους παιδιά εγγόνια ή συγγενείς.

Καλούμε τους εμπορουπαλλήλους να συμμετέχουν μαζί μας στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Ούτε ένα ευρώ την Κυριακή.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναφορά της Κυριακάτικης Αργίας".