Το ΕΣΥΝ Πάτρας σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής: "Τις τελευταίες ημέρες προβάλλεται από τα ΜΜΕ η διοργάνωση εκδήλωσης σε ξενοδοχείο της πόλης μας, με θέμα: «η γνωριμία με την κάνναβη».

Άγνωστο από ποιον διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση. Η πρόσκληση υπογράφεται, χωρίς να διευκρινίζεται η ιδιότητα της υπογράφουσας.  

Σημειώνεται, πάντως, πως στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν όλες οι δυνατότητες που προσφέρει η κάνναβη ιατρικά και επιχειρηματικά.

Δεν αμφιβάλλουμε, πως θα ακουσθούν τα γνωστά επιχειρήματα των υποστηρικτών της διάδοσης της χρήσης της κάνναβης που με όχημα τις φαρμακολογικές ιδιότητές της, επιδιώκουν να ανοίξουν νέους δρόμους στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην αξιοποίηση ενός φυτού, με γνωστές ψυχοτρόπες ιδιότητες, που αποτελεί την πρώτη ουσία εισόδου στον κόσμο των ναρκωτικών για πάνω από 85% των εξαρτημένων ατόμων.  

Το γεγονός, ότι, κάποιες χημικές ουσίες από τις εκατοντάδες που υπάρχουν στο φυτό, μπορούν υπό αυστηρές προδιαγραφές και όρους (αφού ακόμη και σήμερα επίσημα η κάνναβη κατατάσσεται από τον ΟΗΕ στα ναρκωτικά), να αξιοποιηθούν στην ιατρική  ή στη βιομηχανία, δεν δικαιολογεί το θόρυβο, τον ενθουσιασμό και την προπαγάνδα στην οποία επιδίδονται διάφοροι κύκλοι επιστημονικοί, επιχειρηματικοί ή πολιτικοί, αποσιωπώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο να δημιουργηθούν νέες στρατιές εξαρτημένων ανθρώπων.

Σήμερα, που οι κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές συνθήκες, ευνοούν την αύξηση της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, η συζήτηση για τη φαρμακευτική, τη βρώσιμη  ή τη βιομηχανική κάνναβη, αποτελεί μια μεγάλη παγίδα, στην οποία επιχειρείται χωρίς αναστολές και ενοχές να εμπλακεί η νεολαία ή κάποιοι ασθενείς στους οποίους καλλιεργούν την αντίληψη, πως η κάνναβη είναι απλά ένα χρήσιμο φάρμακο ή ένα αθώο φυτό.

Πίσω από όλα αυτά κρύβεται επιμελώς η προσπάθεια, να χαλαρώσουν οι αντιστάσεις στην κοινωνία απέναντι στην κάνναβη και να νομιμοποιηθεί και η «ψυχαγωγική» χρήση της, κάτι που όχι λίγες φορές έχουμε ακούσει να συζητείται ακόμη και μέσα στο Κοινοβούλιο.

Θέλουμε να καλέσουμε τους συμπολίτες μας, που πιστεύουν πως δεν υπάρχουν καλά και κακά ναρκωτικά, αυτούς που αγωνιούν για τη νεολαία της πατρίδας μας, και πιστεύουν πως της αξίζει να ζήσει μια ζωή υπερήφανη, δημιουργική, ελεύθερη από ναρκωτικά και εξαρτήσεις, να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιου τύπου φιέστες και εκδηλώσεις".