Εξωστρέφεια. Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις των Καρναβαλιστών της Πάτρας για το παιχνίδι του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού.

Φέτος για πρώτη φορά το επίσημο παιχνίδι του Πατρινού Καρναβαλιού που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του και έχει γίνει θεσμός, αναλαμβάνουν να το διοργανώσουν τα ίδια τα Καρναβαλικά πληρώματα, με τον Δήμο και τον Καρναβαλικό Οργανισμό να έχει κάνει δεκτή την πρόταση των γκρουπ που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά ενός σωστά οργανωμένου Κρυμμένου Θησαυρού, κάτι που απέδειξαν πέρυσι με τον Συμπληρωματικό Κρυμμένο Θησαυρό. 

Τι σημαίνει όμως εξωστρέφεια για τον Κρυμμένο Θησαυρό της Πάτρας; "Αυτό που θέλουμε είναι να καταφέρουμε πέρα από την συμμετοχή των Καρναβαλιστών που παίζουν στον Κρυμμένο Θησαυρό να δώσουμε το κίνητρο και στους υπόλοιπους Πατρινούς να πάρουν ενεργά μέρος σε αυτόν και να έρθουν να παίξουν μαζί μας" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr o Δημήτρης Κουρμπανάς επικεφαλής του πληρώματος 159. 

Το συγκεκριμένο γκρουπ έχει αναλάβει τη διαχείριση του παιχνιδιού, μετά από απόφαση όλων των Καρναβαλικών πληρωμάτων που είναι να πάρουν μέρος στο παιχνίδι, λαμβάνοντας όμως από κοινού αποφάσεις με τα υπόλοιπα γκρουπ και γενικότερα με όλη εκείνη την ομάδα που την περασμένη χρονιά αποτέλεσε τον "πυρήνα" του Συμπληρωματικού Κρυμμένου Θησαυρού. 


Τα γκρουπ αυτές τις ημέρες είναι στο τρέξιμο, διευθετώντας όλες αυτές τις λεπτομέρειες που αφορούν το παιχνίδι.

Τα βασικά στοιχεία του φετινού Κρυμμένου Θησαυρού, δεν θα αλλάξουν, αυτό που θα αλλάξει όμως είναι ο τρόπος της οργάνωσής του. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παιχνίδια πλοήγησης, φάση πλατείας, εικαστικά δρώμενα, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα (θεάματα), το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, αλλά και η φάση της σακούλας με όλα αυτά τα κουίζ και τους γρίφους που δίνονται κάθε χρονιά. 

"Οι προσπάθειες μας, πέρα από το στοιχείο της εξωστρέφειας, κατευθύνονται στον εκσυγχρονισμό όλων των παιχνιδιών, βάζοντας στοιχεία νέων τεχνολογιών πάνω σε αυτά" τονίζει ο Δημήτρης Κουρμπανάς. Ως προς τις νέες τεχνολογίες η βασική καινοτομία που θα υπάρξει φέτος θα είναι η κατασκευή μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν σε μορφή live streaming τα παιχνίδια του Κρυμμένου Θησαυρού.

"Έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του Καρναβαλιού, ακόμα και σε αυτούς που μένουν στο εξωτερικό να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια που παίζονται". Παράλληλα, στην ίδια πλατφόρμα θα γίνονται διάφορες μικρές εκπομπές (σε ύφος Web T.v.) που θα αναφέρονται σε διάφορα ζητήματα του Κρυμμένου Θησαυρού, αλλά και σε συζητήσεις γύρω από το Πατρινό Καρναβάλι. Όλα αυτά εννοείται ότι θα υπάρχουν τόσο στα social media, όσο και στο διαδίκτυο. 


Εξάλλου, σε ότι αφορά την εξωστρέφεια, τα Καρναβαλικά πληρώματα ετοιμάζουν διάφορες παράλληλες δράσεις που θα γίνονται μαζί με τα παιχνίδια (ειδικότερα για την φάση πλατείας), οι οποίες θα απευθύνονται σε άτομα εκτός πληρωμάτων, σε γονείς και σε μικρά παιδιά, μετατρέποντας έτσι το κάθε παιχνίδι σε μία μίνι γιορτή για την πόλη. 

Σε ότι έχει να κάνει με τους χώρους που θα γίνονται τα παιχνίδια, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο, αν αυτά θα διεξάγονται μόνο σε υπαίθριους χώρους και πλατείες ή και σε κλειστές εσωτερικές αίθουσες. Γίνονται πάντως κάποιες συναντήσεις ως προς αυτή την κατεύθυνση και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Δύο από τα μεγάλα παιχνίδια που διοργανώνονται για τον Κρυμμένο Θησαυρό θα γίνουν στην πλατεία Γεωργίου και στην Αχαΐα Κλάους σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν. 

Πάντως, το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα γκρουπ, χωρίς όμως ακόμα να είναι στάνταρ ο αριθμός που θα πάρει μέρος, ωστόσο οι εκτιμήσεις λένε ότι θα ξεπεράσουν σίγουρα τα 50. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κρυμμένος Θησαυρός ξεκινάει ουσιαστικά με την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, το βράδυ του Σαββάτου, όπου θα ανακοινωθούν τα πρώτα θέματα. Το παιχνίδι αρχίζει λοιπόν...