Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ, για την εκδήλωση που θα  πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Φλεβάρηστις 6:00 μμ, στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ, (Ηπείρου 8 και Φαβιέρου).

Ο Δήμαρχος στην εισηγητική του ομιλία ανέφερε: «Μετά από τεσσεράμισι χρόνια διοίκησης του Δήμου, ήρθε η ώρα του απολογισμού, να γνωρίσει ο πατραϊκός λαός τις λεπτομέρειές του, γιατί τα περισσότερα τα έχει βιώσει.

Είμαστε περήφανοι, γιατί τιμήσαμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο πατραϊκός λαός. Δεν τον διαψεύσαμε, τον κάναμε να αισθάνεται περήφανος
για την επιλογή που έκανε στις εκλογές του 2014. Παραλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου με δεδομένο το αντιδραστικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των Δήμων, με τα οικονομικά του Δήμου σε κατάρρευση με πολλές ελλείψεις σε προσωπικό.

Η κατάρρευση των οικονομικών οφείλεται στο γεγονός ότι οι κυβερνώντες έχουν περιορίσει τη χρηματοδότηση των Δήμων τα τελευταία χρόνια κατά εξήντα και πλέον τα εκατό και για τα έργα κατά ογδόντα τα εκατό. Το έργο που ήδη έχει γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου είναι πρωτοφανές.

Χαρακτηριστικά κατασκευάζονται σε όλη την πόλη έργα τα οποία τα ζει ο πατραϊκός λαός, από τα σχολεία, τις γειτονιές, τις πλατείες, και φυσικά στον τομέα των μεγάλων έργων έχουν εγκριθεί υλοποιούνται ή είναι προς έγκριση, έργα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ.


"Δώσαμε ανάσες με το έργο μας"

Ήμασταν λαϊκή αντιπολίτευση σε ότι μαύριζε τη ζωή του κόσμου, τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας. Δώσαμε ανάσες με το έργο μας και τη δράση μας εκεί που μπορούσαμε, συμβάλαμε για να κρατηθεί όρθια η πόλη μας. Αγωνιστήκαμε μαζί με το λαό, για τα δίκια του, για ένα καλύτερο μέλλον.

Να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, να μην υπάρχει φτώχεια. Για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, δύναμή μας ήταν ο πατραϊκός λαός, οι φορείς της πόλης με τους οποίους συνεργαστήκαμε με πνεύμα σύνθεσης και δημιουργίας, και φυσικά οι εργαζόμενοι του Δήμου μας.

Πορευτήκαμε και θα πορευτούμε με όσους θέλουν μια καλύτερη ζωή, με όσους διεκδικούν φιλολαϊκά μέτρα που πηγαίνουν τη ζωή μπροστά, με όσους
επιθυμούν την αναβάθμιση της πόλης, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, με όσους απαιτούν να έχουν ότι τους ανήκει γιατί να μην ξεχνάμε είμαστε στο 2019 με την επιστήμη και την τεχνική να βρίσκεται στο απόγειό της.

Μπήκαμε τώρα σε προεκλογική περίοδο. Από κάποιους το άσπρο θα γίνεται μαύρο. Το ζούμε ήδη και το παρακολουθούμε. Η ψευτιά και η βρωμιά έχει ξεκινήσει να βομβαρδίζει τα μυαλά του λαού, που όμως μας γνωρίζει όλους, βλέπει, παρακολουθεί και επειδή υπάρχει και εμπειρία θα πάρει τα μέτρα του και τη θέση που θα χρειαστεί.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ψέμα θέλει φτιασίδωμα, αυτοί που λένε ψέματα θα κάνουν χίλιες προσπάθειες για να το παρουσιάσουν αληθινό, αλλά αυτό έχει κοντά ποδάρια.

Η αλήθεια την οποία εκπροσωπούμε και με την οποία πορευόμαστε δεν θέλει φτιασίδωμα, δεν θέλει κάθε μέρα να λες και άλλα λόγια, λες την αλήθεια και πορεύεσαι και αυτή θα επιβεβαιωθεί, ακόμα και αν μπερδεύουν σήμερα τα πράγματα, αύριο ξανά θα βγει μπροστά, γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται.


"Τα συμφέροντα αδημονούν..."

Οι πολιτικές δυνάμεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ έχουν και διαφορές φυσικά σαν πολιτικά κόμματα, αλλά έχουν κοινή στρατηγική, την οποία προσπαθούν να κρύψουν με κοκορομαχίες, όπως χθες στη Βουλή. 

Έχουν κοινή γραμμή πλεύσης για την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους, σε βάρος των πολλών. Στην Πάτρα οι πολιτικές παρατάξεις τους συντονισμένα επιτίθενται ενάντια στη Δημοτική Αρχή και αναρωτιέσαι, τελικά τι ισχύει; Όλοι κλαίγονται και αναρωτιούνται ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία πως θα γίνει να έρθουν στο Δημαρχείο για να συνεχίσουν το παρελθόν, το οποίο το γνωρίσαμε και το γνώρισε και ο πατραϊκός λαός.

Τα συμφέροντα αδημονούν να έρθουν στο Δημαρχείο και θα κάνουν φυσικά τα πάντα για να το πετύχουν. Ο λόγος είναι τώρα στον πατραϊκό λαό ο οποίος πρέπει να αποκρούσει όλους όσους θέλουν να συσκοτίσουν τα πράγματα. Να υπερασπιστούν την αλήθεια, την εντιμότητα, τη νοικοκυροσύνη, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά.

Η πρόσκληση του δημάρχου

Σας καλούμε όλους στην εκδήλωση με θέμα «Δημόσιος απολογισμός και παρουσίαση του έργου της» διοργανώνει την Τετάρτη 6 Φλεβάρη,
στις 6 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ (Ηπείρου 8 και Φαβιέρου), η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάτρας. Θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει ο πατραϊκός λαός από κοντά, αναλυτικά το τι έχει γίνει στην Πάτρα και να μην ακούει αυτούς που το άσπρο θα το κάνουν μαύρο. Σας καλούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για αυτό που έχει γίνει επί 4,5 χρόνια".