Σαρώνουν οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο στα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Πάτρας και στην περιοχή του ΤΕΙ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο από δύο μέλη σαρώνει τα καταστήματα εστίασης στις παραπάνω περιοχές, μπαίνοντας στα μαγαζιά και κοιτάζοντας αν εφαρμόζεται ο νόμος. 

Οι περισσότεροι από τους καταστηματάρχες έχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν μαζέψει τα τασάκια, ενώ σε ορισμένα υπάρχουν και οι σχετικές πινακίδες που ενημερώνουν τον πελάτη για την απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους.

Πάντως, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες υπάρχουν καταστήματα που ενώ έχουν μαζέψει τα τασάκια, δίνουν στους πελάτες τους πλαστικά ποτήρια για να πετούν την στάχτη από το τσιγάρο. 

Ωστόσο, οι αντικαπνιστές εκφράζουν τα παράπονα τους στους επαγγελματίες, αναγκάζοντας τους να τηρήσουν τον νόμο. Στις περισσότερες πάντως περιπτώσεις των καταστημάτων εστίασης οι όροι της αντικαπνιστικής νομοθεσίας τηρούνται και οι καπνιστές βγαίνουν έξω από τον χώρο για να κάνουν το τσιγάρο τους, ακόμα και το ηλεκτρονικό.