Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με 62 παράτυπους μετανάστες κυρίως Ιρακινοί και Κούρδοι εντόπισαν οι Λιμενικές Αρχές της Ηλείας το πρωί της Παρασκευής στην θαλάσσια περιοχή της Καλογριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr στην επιχείρηση του Λιμεναρχείου Κατακόλου και του Λιμενικού Τμήματος Κυλλήνης, βρέθηκαν στο σκάφος που λίγη ώρα πριν είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Καλογριάς 39 άνδρες, 10 γυναίκες και 13 παιδιά.

Οι Λιμενικοί εντόπισαν και συνέλαβαν και τρεις υπηκόους Ουκρανίας που φέρονται να είναι οι διακινητές των παράτυπων μεταναστών.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κυλλήνης, όπου κρατούνται. Οι μεν παράτυποι μετανάστες από το Κουρδικό Ιράκ, για να γίνει έλεγχος των εγγράφων τους, καθώς οι περισσότεροι διαθέτουν, οι δε διακινητές για να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

"Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του περιπολικού σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου και στελεχών Γραφείου Ασφαλείας Λιμενικής Αρχής Πάτρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις (03) αλλοδαποί, μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών.

Ειδικότερα στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΟΓΡΙΑ” Αχαΐας, εντοπίστηκε Ι/Φ σκάφος ονόματι “COUGAR” σημαίας Ολλανδίας, με εξήντα δύο (62) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και τρεις (03) αλλοδαπούς διακινητές. Το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Κυλλήνης, και συνελήφθησαν οι τρεις (03) αλλοδαποί μέλη πληρώματος ανωτέρω σκάφους, με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, ενώ διερευνάται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στο κύκλωμα."


ΠΗΓΗ: ilialive.gr