Ζει στην Πάτρα και έχει ίσως την πιο παιχνιδιάρικη σελίδα σε όλο το instagram. 

Η Κατερίνα Ξένου είναι μία γυναίκα που της αρέσει να παίζει και δεν θεωρεί ότι το παιχνίδι ανήκει μόνο στην παιδική ηλικία. Αντίθετα. Μέσα από το παιχνίδι μπορούμε να γίνουμε και πάλι παιδιά και να νιώσουμε αυτή την εποχή της αθωότητας, τότε που όλα μας φαίνονταν παράξενα, περίεργα και άξια λόγου για να τα παρατηρήσουμε και κατά συνέπεια να παίξουμε μαζί τους. 

Η σελίδα της στο Ιnstagram είναι γεμάτη από φωτογραφίες με Playmobils που βρίσκονται σε διάφορα μέρη (σε Ελλάδα και εξωτερικό) και παίρνουν "ζωντανές" πόζες, "φτιάχνοντας" σκηνές, εκφράζοντας μέσα από αυτές ποικίλες ανθρώπινες στιγμές.

Η Κατερίνα Ξένου είναι 34 ετών και είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα. "Δεν θεωρώ ότι είμαι μεγάλη για να σταματήσω να παίζω" μας λέει.  Όπως πιστεύει το παιχνίδι είναι δικαίωμα όλων μας και θα πρέπει να το διεκδικούμε κάθε στιγμή της ζωής μας.

Οι φωτογραφίες που είχε ανεβάσει από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, με το Playmobil που αναπαρίστανε τον Πολωνό ακορντεονίστα και την σκυλίτσα του την Νταίζη, βρίσκοντας αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο για μας πει τις ευχές της για καλή χρονιά, είχαν κάνει εντύπωση και είχαν γίνει viral στα social media. 


Πώς όμως αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτή τη μορφή των φωτογραφιών που σίγουρα κάνουν αίσθηση;

"Κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου ένα Playmobil κι έτσι ξεκίνησε η αναδρομή στην παιδική ηλικία" μας λέει. "Είμαστε τυχεροί όσοι μπορούμε να ανατρέξουμε στην ασφάλεια χαρούμενων παιδικών αναμνήσεων" τονίζει. 

"Αυτό που κάνω με τα Playmobil δεν είναι τίποτα σύνθετο ή μεγαλόπνοο, απλά παίζω. Σκηνοθετώ τις σκηνές, φωτογραφίζω και αυτό είναι... Μοιράζομαι τη στιγμή στον κόσμο του ίντερνετ".

Η 34χρονη εκπαιδευτικός που τα τελευταία χρόνια δουλεύει σε έναν σύλλογο προστασίας παιδιών και εφήβων, έχει καταφέρει μέσα από την ενασχόληση με την φωτογραφία και τα playmobils να έρθει σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. 


"Μέσα από το toy photography (φωτογραφία παιχνιδιού) έχω γνωρίσει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο, Ισπανία, Καναδά, Καλιφόρνια, Σιγκαπούρη. Μας συνδέει η αγάπη για αυτές τις μικρές φιγούρες και ο ενθουσιασμός της δημιουργίας".

Τα θέματα που αναπαράγει είναι και αυτά παιχνιδιάρικα και έτσι οι εικόνες βγάζουν μια αισιόδοξη νότα. "Είναι θέματα που έχουν να κάνουν με την κάνουν με την πιο ανάλαφρη πλευρά της ζωής, αυτά που μας κάνουν να χαμογελάμε" τονίζει. "Το γεγονός ότι μέσα από τις φωτογραφίες στο instagram, μπορεί κανείς να χαμογελάσει, αυτό με κάνει και μένα να χαμογελώ, αλλά και με ικανοποιεί".