Κορυφώνεται η αγωνία για τον Παναγιώτη Κεφάλα τον πιλότο που οδηγούσε το διθέσιο αεροσκάφος που έπεσε στην θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου, το απόγευμα της Τετάρτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε το κάθισμα του μονοκινητήριου αεροπλάνου από το πλήρωμα του πλωτού σκάφους του Λιμενικού που συμμετείχε στις έρευνες. Το κάθισμα βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου ανάμεσα στο Κρυονέρι και στις εκβολές του Εύηνου ποταμού, στην θέση Καβουρότρυπα. 

Από την πρώτη στιγμή στην Αερολέσχη Μεσολογγίου βρίσκεται και η σύζυγος του Παναγιώτη Κεφαλά και περνάει την δική της αγωνία για την τύχη του άνδρα της.

Ο Παναγιώτης Κεφαλάς ζούσε μαζί με την οικογένεια του και τα δύο του παιδιά στην περιοχή της Αγυιάς. Ήταν πρώην μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας και η καταγωγή του ήταν από τα Γιάννενα. 

Μαζί με την οικογένεια του, δεκάδες Πατρινοί που τον γνωρίζουν και τον έχουν ζήσει τόσο μέσα από την Πολεμική Αεροπορία, όσο και μέσα από την αγάπη του για τα αεροπλάνα, κάνουν την προσευχή τους για να βρεθεί ζωντανός και σώος, τελειώνοντας αυτή την περιπέτεια με έναν αίσιο τρόπο. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις έρευνες παίρνουν μέρος συμμετέχουν και μηχανότρατες Πατρινού ιδιώτη, σκάφη, δηλαδή που έχουν την δυνατότητα να βλέπουν τον βυθό, ενώ στην περιοχή του Κρυονερίου παίρνουν μέρος και τρία σκάφη του Λιμεναρχείου της Πάτρας. 

Εξάλλου μετά από εντολή του διοικητή της ΠΥ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γιάννη Πετρούτσο, στις έρευνες συμμετέχει και η ειδική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ η οποία με βάρκα κτενίζει τη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, στο κομμάτι από Λακκόπετρα μέχρι Καλογριά.

Δείτε βίντεο από τις έρευνες της Πέμπτης του nafpaktianews. 


Κρυονέρι Ναυπακτίας: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου και του αεροσκάφους.


Έρευνες αεροπλάνο

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Το Λιμενικό Σώμα σε ανακοίνωσή του για το συμβάν αναφέρει τα εξής: "Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώση αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή Πατραϊκού κόλπου, ανοιχτά της περιοχής «ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΑΣ» Κρυονερίου.

Σύμφωνα με την Αερολέσχη Μεσολογγίου πρόκειται για μονοκινητήριο διθέσιο αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με προορισμό την Πάτρα και επιστροφή, ενώ στο αεροσκάφος επέβαινε ο 47χρονος χειριστής του.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης της Λιμενικής Αρχής Μεσολογγίου.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έσπευσαν οκτώ (08) περιπολικά σκάφη και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) αλιευτικά σκάφη, δύο (02) παραπλέοντα πλοία, ενώ από ξηράς δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμάκια στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου -Πατρών και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.

Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης ένα (01) ελικόπτερο της Μοίρας Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος και δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτες δύτες.

Από τις μέχρι και τώρα έρευνες δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το αεροσκάφος και ο αγνοούμενος χειριστής του, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών εντοπίστηκε μικρών διαστάσεων κηλίδα. Οι έρευνες συνεχίζονται και κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου".