Η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται για μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

"Είναι γνωστές τόσο οι αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου  όσο και οι κινητοποιήσεις μας. Θυμίζουμε την μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας Πάτρα – Αθήνα με το κεντρικό αίτημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Υπάρχουν προϋποθέσεις γι’ αυτό; Υπάρχουν αλλά απαιτείται άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Το τελευταίο διάστημα έχουν εργαστεί στον Δήμο μας 836 άτομα μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ κοινωφελούς εργασίας 8 μηνών, προσφέροντας σημαντικό έργο στις Υπηρεσίες του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή συμμετείχε και στήριξε τις κινητοποιήσεις τους και το δίκαιο αίτημά τους για παράταση του προγράμματος και την παραμονή στην εργασία τους, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων καθώς και την εγγραφή όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις στο Ταμείο Ανεργίας, μετά την λήξη του προγράμματος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι μετά την άρνηση της κυβέρνησης, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που είχαν, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στα αρμόδια Δικαστήρια για την συνέχιση της εργασίας τους.

Έως τώρα εκδικάστηκαν τρεις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Οι δύο έγιναν δεκτές και παραμένουν στην εργασία τους 216 εργαζόμενοι, ενώ μια προσφυγή απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Η Δημοτική Αρχή ήταν παρούσα και στα τρία δικαστήρια και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων στην δουλειά τους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο την άμεση και χωρίς καθυστέρηση πληρωμή τους.

Το τελευταίο διάστημα κάποιοι είτε με δηλώσεις τους είτε με επερωτήσεις στην Βουλή καταφέρονται κατά των εργαζομένων και της Δημοτικής Αρχής που έπραξε το αυτονόητο, με ασύστολα ψεύδη. Οι εργαζόμενοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους και τους κρίνουν" αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας.