Δεκάδες πυροτεχνήματα αναμένεται να δούμε στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα στους Πατρινούς που θα έχουν κατακλύσει την πλατεία Γεωργίου, δίνοντας ένα διαφορετικό ύφος στα όσα έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι του Καρναβαλικού Οργανισμού, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, Σταύρος Τσακίρης, οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος, αλλά και τα καρναβαλικά πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο όλο όλο δρώμενο. 

Ο ουρανός της Πάτρας με τα πυροτεχνήματα θα πάρει φως και η νύχτα θα γίνει μέρα. Ο δήμος έχοντας εξασφαλίσει το "πράσινο" φως των αρμοδίων υπηρεσιών και έχοντας προχωρήσει τις όλες διαδικασίες για να είναι νόμιμος, αλλά και έχοντας πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή ρίψη των πυροτεχνημάτων, έχει παραγγείλει δεκάδες από αυτά, ειδικά για την τελετή έναρξης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πυροτεχνήματα θα κρατήσουν από πέντε έως έξι λεπτά και θα σημάνουν τον ερχομό του Βασιλιά Καρνάβαλου, στέλνοντας μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε όλην την χώρα. Σε ότι αφορά τα καλλιτεχνικά δρώμενα που θα γίνουν στην πλατεία Γεωργίου οι άνθρωποι του Καρναβαλικού Οργανισμού είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους, μη θέλοντας να προχωρήσουν σε πολλές αποκαλύψεις.

Ο ρόλος των καρναβαλικών πληρωμάτων

Το μεγάλο ερωτηματικό από την στιγμή που έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των καλλιτεχνών και το σκεπτικό της όλης εκδήλωσης είναι ο ρόλος που θα έχουν τα καρναβαλικά πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην τελετή έναρξης. Ο ρόλος αυτός θα είναι έκπληξη και δεν αποκαλύπτουν φυσικά τα καρναβαλικά γκρουπ που θα πάρουν μέρος, έχοντας ήδη ξεκινήσει κάποιες σχετικές πρόβες. 

Μαντεύουμε όμως ότι θα συνδέεται με την παρουσία του Χρήστου Καλπουζάνη ως τελάλη της όλης εκδήλωσης ο οποίος θα είναι ντυμένος Χατζηαβάτης και πιθανότατα θα συνοδεύεται από τους μουσικούς της δημοτικής μπάντας.

Ωστόσο, το τι ακριβώς θα κάνουν οι καρναβαλιστές, παραμένει ένας γρίφος. Πάντως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρώτο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα της τελετής έναρξης.

Έχουν πάρει θέση οι σοκολατορίχτες

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη ρίψη των πυροτεχνημάτων θα ακολουθήσει το έθιμο του σοκολατοπόλεμου με τους συλλόγους των σοκολατοριχτών να έχουν πάρει ήδη θέση.

Τα πυροτεχνήματα, ωστόσο, θα είναι σίγουρα αυτά που θα δώσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα στην τελετή και προσδοκούν οι καρναβαλιστές και οι Πατρινοί, έχοντας τα ταυτίσει με την τελετή έναρξης.