Ενωμένοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά του νέου νομοσχεδίου που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για την παιδεία.

Οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο και ειδικότερα το κομμάτι που αφορά τους διορισμούς και τις προσλήψεις των δασκάλων και των καθηγητών έχει ξεσηκώσει την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. 

Στην Πάτρα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές προχωρούν σε συγκέντρωση το πρωί της Πέμπτης μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, στην πλατεία Όλγας, ενώ συντασσόμενοι στο πλευρό τους έχουν προκηρύξει απεργία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Πάντως, αρκετοί από τους καθηγητές και τους δασκάλους της περιοχής, ταξιδεύουν για την Αθήνα, έτσι ώστε να δώσουν το παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο που έχει οριστεί από τα πανελλήνια συνδικαλιστικά τους όργανα, απέναντι από την Βουλή, στις 14:00. 

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά των συνδικαλιστών αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο για τη παιδεία μπορεί να περάσει και μέσα στις επόμενες ώρες από την ολομέλεια της Βουλής.

"Εμείς είμαστε αποφασισμένοι για να δώσουμε τον δικό μας αγώνα και να μην αφήσουν να περάσει ένα νομοσχέδιο το οποίο εκτός από το ότι δεν λύνει όλα τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της εκπαίδευσης, αφήνει εκτεθειμένους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας, πετώντας τους ουσιαστικά εκτός του συστήματος" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr o πρόεδρος των δασκάλων και των νηπιαγωγών της Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος. 

Οι αναπληρωτές είναι που στήριξαν τη δημόσια εκπαίδευση

"Οι αναπληρωτές καθηγητές που είναι στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης που δεν γίνονταν καν προλήψεις τη δημόσια παιδεία, καλύπτοντας τα κενά που υπήρχαν και δεν τους αξίζει μία τέτοια μεταχείριση από το υπουργείο.

Ζητάμε τα κριτήριο των προσλήψεων να κινούνται σε δύο βασικούς τομείς: Στον τομέα της προϋπηρεσίας και στο πτυχίο". Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση που γνώρισαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στην πλατεία Συντάγματος από τα ΜΑΤ τις περασμένες ημέρες, τονίζει: "Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Είναι συμπεριφορές που δεν τιμούν ούτε τους αστυνομικούς, ούτε και αυτούς που τους βάζουν.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει στις συγκεντρώσεις τους ότι ξέρουν να διαδηλώνουν και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους με ειρηνικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί είναι δίκαιος".