Μπορούμε να το πούμε αυτό... τελικά στην Πάτρα δεν φημιζόμαστε για την ευαισθησία που δείχνουμε στα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Καθημερινά δεκάδες είναι τα παραδείγματα που δείχνουν τον μη σεβασμό μας στα άτομα αυτά. Αυτοκίνητα και μηχανάκια επάνω στις ράμπες στα πεζοδρόμια, οι ειδικές θέσεις παρκαρίσματος των ΑμεΑ κατειλημμένες από ΙΧ που οι έξυπνοι οδηγοί τους βάζοντας "αλάρμ" και νομίζουν πως δεν τρέχει τίποτα, τα ειδικά πεζοδρόμια με τις διαγραμμίσεις κατειλημμένα και αυτά πότε με καρέκλες και τραπέζια και πότε με εμπορεύματα.

Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την έλλειψη παιδείας που έχουμε πάνω σε αυτά τα ευαίσθητα θέματα.

Η φωτογραφία αναγνώστη που έφτασε στο patrasevents.gr δείχνει πως ακόμα και στις θέσεις παρκαρίσματος, όχι μόνο στους δημόσιους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, αλλά και στους ιδιωτικούς χώρους πάρκινγκ των σούπερ μάρκετ επικρατεί αυτή η λογική.

Το αμάξι της φωτογραφίας πάρκαρε πάνω σε δυο θέσεις ΑμεΑ σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στην Πατρών Κλάους. Δίπλα του όπως μας κατήγγειλε ο αναγνώστης υπήρχαν αρκετές θέσεις κενές. Όμως ο ίδιος επέλεξε να σταθμεύσει με αυτόν τον τρόπο.

Και σίγουρα κάποιος θα πει "Έλα μωρέ έβαλε "αλάρμ" και πήγε στο μηχάνημα να σηκώσει χρήματα για δύο λεπτά..." Μπορεί να ισχύει, όμως αυτό δικαιολογεί τον συγκεκριμένο οδηγό; Δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία μας....