Μπαίνει το... νερό στο αυλάκι για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, στην Πάτρα, έστω και καθυστερημένα; 

Το ραντεβού του Κώστα Πελετίδη με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη έγινε το μεσημέρι της Τρίτης και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου ο κ. Βασιλειάδης ήταν καθησυχαστικός ως προς τις ανησυχίες του δημάρχου. 

Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι ότι έγινε μετά από καιρό συνεδρίαση από την οργανωτική επιτροπή των αγώνων και εκεί εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης ύψους 5,44 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό αυτόν που πήρε το "πράσινο" φως από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής οι δαπάνες για τα έξοδα λειτουργίας θα ανέλθουν στα 4.700.000 ευρώ, ενώ οι επιχορηγήσεις για δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού στα 740.000 ευρώ.

Η πρώτη δόση της χρηματοδότησης που υπολογίζεται ότι θα εκταμιευτεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι ύψους 300.000 ευρώ. Σε ότι αφορά τα έργα που είναι να γίνουν για τις υποδομές των αγώνων, θα τα αναλάβει το υπουργείο Υποδομών, έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο "κόλλημα" με τα γραφειοκρατικά "γρανάζια", καθώς οι υπηρεσίες του γνωρίζουν τον τρόπο για να ξεφύγουν από αυτά. 

Έρχεται ο Γιώργος Βασιλειάδης

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στην Πάτρα και ο ίδιος ο κ. Βασιλειάδης όπου θα προχωρήσει σε διεξοδική ενημέρωση προς τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για το σκέλος των υποδομών και των έργων που είναι να γίνουν. Μάλιστα, η επόμενη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής θα είναι παρουσία του υφυπουργού. 

Ο κ. Μενεγής απάντησε στις ανησυχίες που φέρεται να του επισήμαναν και ορισμένα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ενώ τόνισε σε όλους ως πρόεδρος του φορέα, ότι θα πρέπει από εδώ και στο εξής να στρωθούν στη δουλειά μέχρι τον Αύγουστο, έτσι ώστε η Πάτρα να παρουσιάσει μία διοργάνωση με κύρος και βεληνεκές, αφήνοντας στην πόλη τα ανάλογα οφέλη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής θα στεγαστούν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.