Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ο ποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός, και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -10 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 11 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 12, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 2 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου και την Κρήτη από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι , 3 με 5 μποφόρ, και στο Ιόνιο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένεται καλός και διαυγής καιρός με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια τμήματα του νομού θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια, με αρκετό κρύο και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.