Βάρος στον τομέα της ανακύκλωσης δίνει ο Δήμος και ήδη έχει παραγγείλει πάνω από 500 καφέ κάδους απορριμμάτων που τώρα δεν υπάρχουν σε κανένα σημείο της Πάτρας... 

Πρόκειται για μία σοβαρή έλλειψη που είχε σε επίπεδο υποδομών η Πάτρα στον τομέα της ανακύκλωσης και η οποία είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στους μπλε κάδους που γέμιζαν από διάφορα απορρίμματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να προορίζονται για αυτούς. 

Οι καφέ κάδοι ανακύκλωσης είναι για τα οργανικά απορρίμματα, δηλαδή φλούδες από φρούτα, κλαδιά, ξύλα και διάφορα άλλα που από εδώ και στο εξής θα πρέπει να ρίχνονται εκεί. Η έλλειψη τους είχε τονιστεί από τους επαγγελματίες εστίασης που λόγω της φύσης των καταστημάτων τους και της εργασίας τους καθημερινά έχουν πολλά από αυτά τα οποία τα πέταγαν είτε στην ανακύκλωση, είτε στους κοινούς κάδους. 

Η ενίσχυση της Πάτρας με τους 500 και πλέον καφέ κάδους, θα δώσει την δυνατότητα στην πόλη να λύσει αυτό το πρόβλημα, αρκεί βέβαια να δείξουν και την ανάλογη συνείδηση και οι πολίτες της. Πέρα από τους καφέ κάδους ο Δήμος ήδη έχει παραγγείλει και 120 κίτρινους που και αυτοί δεν είχαν έντονη παρουσία στην Πάτρα. 

Οι κίτρινοι κάδοι προορίζονται για τα χαρτικά απορρίμματα, τα χονδρά εκείνα κιβώτια που προέρχονται από τα εμπορικά καταστήματα κυρίως και τα οποία μέχρι τώρα ρίχνονταν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Εξάλλου, ενίσχυση θα υπάρξει πάντα στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή, με το σχετικό σλόγκαν για το που θα ρίχνουμε την κάθε μορφή απορριμάτων και στον στόλο των μπλε κάδων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έχουν παραγγελθεί 250 καινούργιοι μπλε κάδοι για την ανακύκλωση.


Θα μοιραστούν 5.000 τσάντες ανακύκλωσης

Παράλληλα, μέσα στο επόμενο διάστημα είναι να μοιραστούν δωρεάν στους δημότες της Πάτρας 5.000 τσάντες ανακύκλωσης, προωθώντας έτσι την ιδέα για να σταματήσει η χρήση των πλαστικών σακουλών στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές. 

Εξάλλου, οι υπεύθυνοι του Δήμου για το όλο θέμα έχουν ετοιμάσει ένα πλήρες επιχειρησιακό πλάνο για την εκστρατεία της ανακύκλωσης, με πολλές λεπτομέρειες για το που θα μπουν οι κάδοι, αλλά και τις ενέργειες που είναι να γίνουν από εδώ και στο εξής.

Στόχος όλων αυτών των ενεργειών είναι να καλλιεργηθεί στη συνείδηση των δημοτών η ανάγκη της ανακύκλωσης, αλλά και να ανέβει η πόλη θέσεις στον σχετικό πίνακα που υπάρχει για όλες τις πόλεις της επικράτειας, φτάνοντας στο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής που παρέχει στους πολίτες της.