Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/1/2019 συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών κου Ρώρου Γεώργιου και του Προέδρου του ΠΑ.Σ.ΠΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών) παραρτήματος Αχαΐας κου Χουλιάρα Νίκου και της Αντιπροέδρου του ΠΑ.Σ.ΠΑ και Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Αποκατάστασης ασθενών με κακώσεις Νωτιαίου Μυελού ιατρού Παθολογολοιμωξιολόγου κας Συροκώστα Ιουλίας.

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στα προβλήματα προσβασιμότητας που έχουν τα ΑμΕΑ τόσο σε επίπεδο πεζοδρομίων, δρόμων και δημόσιων χώρων όσο και σε πολλά καταστήματα. Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου επισημάνθηκε η ταύτιση των απόψεων και οι ενέργειες που έχουν γίνει από τον σύλλογο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα στο 1ο πιλοτικό πρόγραμμα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου έγινε παρέμβαση ούτως ώστε τα γραφεία του συλλόγου να είναι πλήρως προσβάσιμα σε ΑμΕΑ καθώς και ειδικές πινακίδες στα συμμετέχοντα στο πρόγραμμα καταστήματα για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Στην νέα πρόταση που έχει υποβληθεί από τον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών σε συνεργασία με τον Δήμο για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου περιλαμβάνονται παρεμβάσεις  ανάπλασης πεζοδρομίων με δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης ΑμΕΑ. Με πρωτοβουλία του ΕΕΣΠ με Σταθακοπούλειο και Μαχητές θα ζητηθούν προγράμματα στοχευμένα ούτως ώστε να επιδοτηθούν τα καταστήματα για να διαμορφώσουν την προσβασιμότητά τους και τους αναγκαίους χώρους για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Επισημάνθηκε και συμφωνήθηκε η ανάγκη επέκτασης σ’ όλη την πόλη της δυνατότητας πρόσβασης, καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και των μελών του συλλόγου ούτως ώστε να μην υπάρχει αποκλεισμός των συνανθρώπων  μας με κινητικά προβλήματα από τις καθημερινές ανάγκες και χαρές της ζωής.