Διαφορετική θα είναι η φετινή Τσικνοπέμπτη από τις άλλες, με τον Καρναβαλικό Οργανισμό και την Κοινωφελής Επιχείρηση να κάνει μία προσπάθεια συνδυασμού των εθίμων και των παραδόσεων της μέρας, με το ρεμπέτικο τραγούδι και την ιστορία που κρύβει πίσω του στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Η Πάτρα ως ένα από τα πρώτα αστικά κέντρα του 20ου αιώνα και έχοντας διαγράψει τη δική της πορεία στην μουσική ήταν από τις πόλεις εκείνες που ανέπτυξε το ρεμπέτικο τραγούδι, με αρκετούς "μάγκες" και "ρεμπέτες" που κινούνταν στην γραμμή του "λούμπεν προλεταριάτου" (εκτός δηλαδή της εργατικής τάξης, εντός του λαϊκού στρώματος, αλλά σε μία περιθωριοποιημένη γραμμή) να υπάρχουν στα στέκια της δεκαετίας του '20 και του '30. 

Πάνω σε αυτή την παράδοση ο Καρναβαλικός Οργανισμός θα συνδέσει τη φετινή Τσικνοπέμπτη με το ρεμπέτικο τραγούδι, αφιερώνοντας την ημέρα στη μνήμη του μεγάλου ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ, του Πατρινού μουσικού που θεωρήθηκε ως ο τελευταίος απόγονος των ρεμπετών - μιας μουσικής που το επίσημο κόμμα του ΚΚΕ τα χρόνια εκείνα είχε απορρίψει και δεν είχε την πρόνοια να στεγάσει κάτω από την ιδεολογία του - διοργανώνοντας μια μεγάλη γιορτή στο Νότιο Πάρκο. 

Η είδηση έφερε ικανοποίηση σε όσους γνωρίζουν την παράδοση της ρεμπέτικης μουσικής στην Πάτρα, αλλά και σε πολλούς καρναβαλιστές που είχαν κρίνει αρνητικά το γλέντι που είχε διοργανώσει την περασμένη χρονιά ο Δήμος στο Νότιο Πάρκο, φέρνοντας τον Βελισσάρη, σε μία γιορτή όμως που είχε αρκετό κόσμο. 


Παύει η Γιαννούλα, έρχεται ο Γάμος του Καραγκιόζη

Ένα ακόμα στοιχείο που θα διαφέρει φέτος, σε σύγκριση με τις προηγούμενες, είναι ότι, όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr, δεν θα γίνει μετά από απόφαση του Δημάρχου, το δρώμενο του Γάμου της Κουλουρούς, με το σκεπτικό ότι πρέπει να παύσει η διακωμώδηση ενός προσώπου με προβλήματα, το οποίο μπορεί να έγινε αστικός μύθος στη συνέχεια, όμως υπήρξε ιστορικά. 

Τη θέση του Γάμου της Κουλουρού θα πάρει δρώμενο με θέμα το Γάμο του Καραγκιόζη, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλά από τα στοιχεία της Γιαννούλας, με την πομπή και το γλέντι στους δρόμους της Πάτρας. Πρόκειται λοιπόν φέτος για μία διαφορετική Τσικνοπέμπτη από πλευράς εκδηλώσεων που σίγουρα θα έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.