Με αφορμή την ‘’επιλεκτική’’ πρόσληψη 33 συμβασιούχων του ΚΚΕ στο Δήμο της Πάτρας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

‘’Στις 22/7 του 2015, στην επιστολή του προς τους συμβασιούχους του Δημου Πατρέων, ο Κ. Πελετίδης δήλωνε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο, λύση δεν μπορεί να υπάρξει για τον καθένα μας ξεχωριστά. Χρειάζεται να δοθεί μαζικός, οργανωμένος αγώνας όλων των εργαζομένων και των ανέργων απέναντι στο μέλλον που μας ετοιμάζουν.  

Οργανώσου στα σωματεία των εργαζομένων στο Δήμο, αγωνίσου με περηφάνια και αξιοπρέπεια, πάλεψε ενάντια σε όσα κάνουν κόλαση τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας’’. Θυμίζουμε τη δήλωση του Πελετίδη γιατί την υλοποίησε μονο στα μέτρα του ΚΚΕ, με τους 8μηνίτες συμβασιούχους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ!  

Όπως φαίνεται δεν είναι όλοι οι συμβασιούχοι ίσοι, κάποιοι… είναι πιο ίσοι από τους άλλους, σύμφωνα με την κομματική λογική που ποτέ δεν απώλεσε ο Κ. Πελετίδης και που σε κάθε ευκαιρία αναμασάει. Ενώ λοιπόν μαινόταν η μάχη που έδιναν οι υπάλληλοι 8μηνης διάρκειας σε όλα τα επίπεδα - οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω  παρείχαν πλήρη εργασία, όχι απλώς υποστηρικτική, αλλά καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες- αυτοδιοικητικά και στην κεντρική πολιτική σκηνή, κάποιοι δούλευαν υπογείως και είχαν ήδη ετοιμάσει την επόμενη μέρα, ξεχωριστά από όλους τους υπόλοιπους.

Η μεθόδευση προφανής: 33 άτομα που δεν είχαν κανένα άλλο δεσμό μεταξύ τους , οι οποίοι εργάζονταν σε διαφορετικούς τομείς του Δήμου Πατρέων, ως δια μαγείας βρέθηκαν την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στον ίδιο δικηγόρο για να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα! Τι είδους… θεια επιφοίτηση ήταν αυτή; Επειδή δεν πιστεύει στο Θεό ο Πελετίδης, η εξήγηση είναι απλή: Όλους κατά σύμπτωση, τους ενώνει το ΚΚΕ!

Δεν θα ανακαλύψουμε σήμερα τον τροχό, αλλά χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός. Όταν εμφανίστηκε λοιπόν και δεύτερη ομάδα συμβασιούχων να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ο Πελετίδης τους κούναγε το δάχτυλο λέγοντας ότι δεν θα υπάρχουν λεφτά για να πληρώνονται! Εμ, βλέπετε δεν ήταν οργανωμένοι, ούτε δέχτηκαν να οργανωθούν στο Κ.Κ.Ε. Τότε ακριβώς θυμήθηκε ότι ζούμε σε αστική δημοκρατία, όπου όλα έχουν αιτία και αιτιατό και δεν είναι θέματα ονειρώξεων του παρελθόντος.  Έχει μάθει όμως ο κ. Πελετίδης σε μικρό κοινό να απευθύνεται και έτσι λειτουργεί, αφήνοντας την πλειοψηφία έρμαιο των καταστάσεων, υποδυόμενος πάντα, όμως, τον Δον Κιχώτη που φαντασιωνόταν ότι πάλευε με ιππότες και θηρία, ενώ ήταν ανεμόμυλοι…