Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα Καρναβαλικά πληρώματα και οι Πατρινοί Καρναβαλιστές, γνωρίζοντας ότι μετά την τελετή έναρξης ξεκινάει και η αντίστροφη μέτρηση για το Καρναβάλι της Πάτρας που φέτος θα είναι αρκετά μεγάλο σε διάρκεια. 

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού του 2019 πέφτει φέτος στις 9 και 10 Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι οι "πυρήνες" των Καρναβαλικών γκρουπ, έχουν χρόνο μπροστά τους για να προετοιμαστούν και να ετοιμάσουν τις στολές που ονειρεύονται, παρουσιάζοντας με βάση το θέμα που έχουν εμπνευστεί, την καλύτερη ποιότητα, αλλά και το ανάλογο θέαμα. 

Οι ιδέες των Καρναβαλιστών και η διάθεση τους είναι τα στοιχεία που δίνουν κάθε φορά το κάτι καινούργιο στις παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου.

Από ιδέες βέβαια ακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολλά πράγματα, εκείνο που ξέρουμε είναι ότι από πλευράς διάθεσης υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι που φαίνεται από τον αριθμό των πληρωμάτων που έχουν δώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή. 

Τα Καρναβαλικά γκρουπ που έχουν δηλώσει τη σχετική αίτηση έφταναν τον αριθμό των 92 το μεσημέρι της Τρίτης και ο αριθμός αυτός είχε μία αυξητική τάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του Καρναβαλικού Οργανισμού, που είπαν ότι στο τέλος της ημέρας θα φθάσει ακόμα και τα 100.


Μεγάλο το νούμερο για την χρονική στιγμή

Όπως και να έχει είναι ένα νούμερο που όπως μας είπαν οι άνθρωποι από τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης, είναι αρκετά μεγάλο για τα χρονικά δεδομένα. 

Ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει μετά την παράταση μιας εβδομάδας στην προθεσμία συμμετοχής που ήδη έχει ανακοινωθεί και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα φτάσει τα περσινά επίπεδα (147 γκρουπ είχαν δηλωθεί συνολικά) και ίσως να τα ξεπεράσει ακόμα. 

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν τα πληρώματα είναι ότι την τελευταία μέρα πριν από την λήξη της προθεσμίας (προτού αυτή ανανεωθεί), οι αιτήσεις ξεπέρασαν μέσα σε λίγες ώρες τις 50.

Η τελετή έναρξης, ο Καρναβαλικός διάκοσμος και οι μπάστακες που είναι να μπουν θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο την όρεξη στους Πατρινούς Καρναβαλιστές που όπως κάθε χρόνο αδημονούν να μπουν στον χορό και στην γιορτή. Ο χορός, λοιπόν, ξεκινά και τα περισσότερα από αυτά ήδη έχουν ετοιμάσει τις ιδέες τους και τα θέματα που θα παρουσιάσουν, όχι όμως και τις στολές τους. 


Σε μαγαζιά εστίασης και φέτος οι στολές

Όσο για το θέμα των πολυάριθμων;

Υπάρχουν ορισμένα γκρουπ που ακούγονται και που παρουσιάζουν τάσεις μεγάλης προσέλευσης. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι και φέτος δύσκολα θα δούμε Καρναβαλικά στέκια, ακίνητα, δηλαδή που θα ενοικιαστούν για ένα ή δύο μήνες από τα γκρουπ. 

Κύρια σημεία συνάντησης των μελών των πληρωμάτων θα είναι καταστήματα εστίασης στα οποία θα παρουσιάζουν και τις στολές τους. Το σημαντικό όμως είναι ένα: Το Καρναβάλι ξεκινά.