Πάνω από 20 άτομα προσήχθησαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας μετά την αστυνομική επιχείρηση που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. στα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα και συγκεκριμένα στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων. 

Οι αστυνομικοί οδήγησαν 21 αλλοδαπούς στα κρατητήρια της Ερμού, ενώ αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όλοι τους διέθεταν έγγραφα για την προσωρινή παραμονή τους στην χώρα. 

Έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι τις επόμενες ώρες, με την διαφορά ότι οδηγήθηκαν στην Αθήνα, με βάση το πλαίσιο του νόμου που δεν τους επιτρέπει την παραμονή τους στην Πάτρα, λόγω της ύπαρξης του λιμανιού που είναι μία πόλη προς τις χώρες της δύσης. 

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε ύστερα από την αυξητική τάση που είχε παρατηρηθεί στην έλευση των αλλοδαπών, με την Αστυνομία να θέλει να περάσει ένα μήνυμα προς τα κυκλώματα δουλεμπόρων που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ότι από την Πάτρα δεν μπορούν να έχουν ελπίδες να ταξιδέψουν προς την Ιταλία και από εκεί στις χώρες της δύσης. 

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλλήψεις των αλλοδαπών που προσπαθούν με πλαστά έγγραφα να περάσουν από το λιμάνι της Πάτρας κυμαίνονται στις τέσσερις την ημέρα και στις πέντε με έξι κατά μέσο όρο οι συλλήψεις αυτών που εντοπίζονται με φορτηγό.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι προσφυγικές ροές έχουν αυξηθεί στο νέο λιμάνι της Πάτρας και ότι οι αρχές έπρεπε να πάρουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για να σταματήσουν το φαινόμενο.

Όμως από την άλλη το μεγάλο ερώτημα είναι που οδηγούνται αυτοί οι άνθρωποι και πώς καταφέρνουν και επιστρέφουν κάθε φορά πίσω στην Πάτρα. Γιατί τα ίδια άτομα έρχονται πίσω σε πολλές από τις περιπτώσεις...