Είναι γεγονός ότι η Art In Progress άφησε το δικό της στίγμα στην Πάτρα, με τις υπέροχες τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν, σε διάφορα σημεία της πόλης. 

Έργα τέχνης που έδωσαν ένα άλλο ύφος σε κάθε περιοχή. Το σημαντικό όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το σημαντικότερο είναι ότι μέσα από την δράση της, έκανε την Πάτρα σημείο αναφοράς σε όλη την υφήλιο για την παγκόσμια street art και γενικότερα για τις εναλλακτικές σύγχρονες τέχνες. 

Γιατί το λέμε αυτό; Δύο από αυτές τις τοιχογραφίες που φτιάχτηκαν για την Art In Progress και του Street Αrt Festival - Artwalk 3, συμπεριλήφθηκαν στις καλύτερες του κόσμου για το 2018. 

Την είδηση δημοσίευσε η ψυχή της Art In Progress, Κλεομένης Κωστόπουλος, γράφοντας τα εξής στο facebook: "Η Πάτρα και η Art In Progress εκπροσωπούν την Ελλάδα στην συλλογή των καλύτερων murals (τοιχογραφιών) ολόκληρου του κόσμου για το 2018. Δείτε τα 2 έργα από το 3ο Intrnational Street Art Festival Patras - ArtWalk 3!

Ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές της Art in Progress και τους χιλιάδες πολίτες που αγκάλιασαν το έργο μας. Ψηλά το κεφάλι!!". Οι δύο αυτές τοιχογραφίες θα είναι υποψήφιες σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό με έργα από πολλά μέρη του κόσμου, κορυφαίων ξένων street artist καλλιτεχνών. 

Πρόκειται για το έργο που κοσμεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, παίρνοντας έμπνευση από την θεματολογία της ελληνικής μυθολογίας και για αυτό που φτιάχτηκε σε πολυκατοικία της οδού Λευκωσίας, κοντά στην Αγία Σοφίας, με την κοπέλα που κρύβει το πρόσωπο της και κάνει ευθεία αναφορά στην ελληνική κρίση. 


Fikos

Φωτο - mintzasview

Φωτο - mintzasview


Dimitris Taxis

Φωτο - mintzasview

Φωτο - mintzasview

Το πρώτο δημιουργήθηκε από τον street artist Fikos και το δεύτερο από τον Dimitris Taxis.  Αξίζει να σημειωθεί και οι δύο είναι Έλληνες καλλιτέχνες και αυτό είναι σημαντικό.

Περιμένουμε πλέον το επόμενο Street Art Festival της Πάτρας που σίγουρα θα αφήσει στην πόλη μας ακόμα καλύτερα πράγματα, βάζοντας την φαντασία, την τέχνη και το χρώμα μέσα στην καθημερινότητα μας.  

Δείτε εδώ όλες τις καλύτερες τοιχογραφίες του κόσμου για το 2018.