Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να τονίσει ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί κατά τις αυριανές συναντήσεις του στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η επίσκεψη πραγματοποιείται με φόντο τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή και λίγες ημέρες προτού οι επικεφαλής των δανειστών ξεκινήσουν (την προσεχή Δευτέρα) τις επαφές στην Αθήνα για τη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, το πρόγραμμα της αυριανής επίσκεψης του Γάλλου Επιτρόπου στην Αθήνα περιλαμβάνει συναντήσεις με τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Τσίπρα. Στις 3.30 μ.μ., μετά το τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μοσκοβισί θα κάνει σύντομες δηλώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη. Πρόκειται για τους υπουργούς που χειρίζονται τα σημαντικότερα ανοιχτά μέτωπα της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, όπως: το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, το σχέδιο μείωσης των «κόκκινων» δανείων στις ελληνικές τράπεζες με τιτλοποιήσεις μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, την αύξηση του κατώτατου μισθού σε συνδυασμό με την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους εργαζόμενους και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Αύριο στις 8.00 το βράδυ ο κ. Μοσκοβισί θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.