Στόχος του ΣΚΕΑΝΑ τα επόμενα χρόνια είναι να μετατρέψει την Πάτρα σε έναν γαστρονομικό τουριστικό προορισμό και πάνω σε αυτό αποβλέπει η μεγάλη κλαδική έκθεση που διοργανώνει ο σύλλογος το τριήμερο 6 με 8 Απριλίου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα τόνισαν στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας το πρωί της Τρίτης τα μέλη του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ, παρουσία πάνω από 50 επαγγελματιών της εστίασης και της αναψυχής, στην Πάτρα και στο νομό, οι οποίοι έδειξαν με τον τρόπο τους ότι στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή. 

Η W-eat 2019 όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr αποτελεί την μετεξέλιξη της Westia, μόνο που με βάση το project που αναλύθηκε η νέα έκθεση, έχει συγκεκριμένο στόχο και σκοπό.

Σκοπεύει στην προσέλευση ταξιδιωτών και τουριστών που αγαπούν το καλό φαγητό και την ποιότητα στην εστίαση, ταξιδεύοντας από μέρος σε μέρος για να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα. 


Συνέντευξη Τύπου για την κλαδική έκθεση W-eat 2019

Πρόκειται για μία μορφή τουριστών που όπως αναλύθηκε στην παρουσίαση προέρχεται κυρίως από χώρες όπως η Αυστραλία, η ΗΠΑ, ο Καναδάς, χώρες της Σκανδιναβίας κτλ και οι οποίοι είναι σε θέση να δαπανήσουν, όπως αναφέρουν οι σχετικές έρευνες που έχουν γίνει ένα ποσό που φτάνει για 150 με 200 ευρώ την ημέρα για τις υπηρεσίες που θα τους προσφέρει η εστίαση στα μέρη που ταξιδεύουν. 

Καταλαβαίνει εύκολα τι σημαίνει αυτό κανείς για τους επαγγελματίες της εστίασης. Ο ΣΚΕΑΝΑ, με βάση το project που έχει σχεδιάσει, θα ακολουθήσει δρόμους περπατημένους που έχουν ήδη χαράξει μέρη που πρωτοπορούν σε αυτόν τον τομέα, μικρές πόλεις από την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία. Η Πάτρα και η εστίαση της, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και είναι καιρός να αλλάξει ρότα. 


W - eat: Η παρουσίαση της κλαδικής έκθεσης του ΣΚΕΑΝΑ

Για τον σκοπό αυτό ο ΣΚΕΑΝΑ, έχοντας ως στόχο να εισαγάγει τα μέλη του στην κατεύθυνση της W-eat θα προχωρήσει σε δύο ημερίδες πριν από την διοργάνωση της έκθεσης που θα σχετίζονται με την γαστρονομία, τόσο σε ότι αφορά το φαγητό, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με το ποτό.

Αυτό που τονίστηκε είναι ότι η έκθεση δεν απευθύνεται απλά και μόνο στην εστίαση της Πάτρας, αλλά σε όλες τις παρά Ιόνιες περιοχές, τα μέρη δηλαδή εκείνα που βρέχονται από το Ιόνιο, ξεκινώντας από την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά, φτάνοντας έως και της ακτές της Μεσσηνίας.

Το σημαντικό είναι ότι τα μέλη του συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προεδρείου και αυτό είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής που τώρα ξεκινά.