Χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας με χιλιάδες επιβάτες να επιστρατεύουν την υπομονή τους βλέποντας τις πτήσεις τους να ματαιώνονται ή να έχουν πολύωρη καθυστέρηση λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον τομέα της ασφάλειας.

Μόνο στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, στη Φρανκφούρτη, μία στις δύο πτήσεις δεν πραγματοποιήθηκε.

Εκτός από τη Φρανκφούρτη, οι εργαζόμενοι στον τομέα της ασφάλειας απεργούν σε Αμβούργο, Ανόβερο, Βρέμη, Χάλε, Δρέσδη, Ερφούρτη.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ένωσης Αεροδρομίων ADV, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε πως θα είναι πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία για 180.000 επιβάτες εξαιτίας της ματαίωσης ή της καθυστέρησης των πτήσεων.

Στο Ανόβερο και τη Βρέμη το συνδικάτο «Verdi» κάλεσε σε 24ωρη απεργία τους σχεδόν 700 εργαζόμενους στον τομέα της ασφάλειας, η οποία ξεκίνησε τα μεσάνυχτα. Ο Κρίστελ Τέμπελ, επικεφαλής του συνδικάτου «Verdi» για τις περιοχές της Σαξονίας-Άνχαλτ και Θουριγγίας θεωρεί ότι, από την πλευρά της εργοδοσίας δεν έχουν κατατεθεί αξιόπιστες προτάσεις και για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι εξωθούνται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αύξηση των μισθών και καλύτερες συνθήκες

Το συνδικάτο «Verdi» μαζί με το συνδικάτο «DBB» ζητούν αύξηση των μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους 23.000 εργαζόμενους στον τομέα της ασφάλειας στα γερμανικά αεροδρόμια.

Το συνδικάτο «Verdi» ζητά 20 ευρώ την ώρα για τους εργαζόμενους στην ασφάλεια ωστόσο η εργοδοτική πλευρά αρνείται την αύξηση θεωρώντας την υπερβολική. Οι δυο πλευρές θα συναντηθούν για τέταρτη φορά στις 23 Ιανουαρίου.

Η Ένωση Αεροδρομίων «ADV» κάνει από την πλευρά της λόγο για ανεύθυνη συμπεριφορά και ότι το συνδικάτο «τραβάει» την υπόθεση στα άκρα.Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση της Γερμανικής Οικονομικής Ένωσης Αερομεταφορών, η οποία δηλώνει ότι οι απεργίες είναι δυσανάλογες και ότι οι επιβάτες και οι αεροπορικές εταιρείες είναι τελικά αυτοί που «πληρώνουν» τη ...νύφη.