Στο ίδιο έργο θεατές είναι για μια ακόμα φορά οι παραγωγοί από τα Άσπρα Σπίτια μέχρι τη Λιναριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, βλέποντας τα ορμητικά νερά του Αλφειού ποταμού να «καταπίνουν» τα χωράφια και τις καλλιέργειές τους.

Κάνουν έκκληση στην Περιφέρεια και στον Δήμο, μέχρι να ολοκληρωθεί το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο των 5 εκατ. ευρώ, να επισπεύσουν τις παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία, ώστε να μην αφανιστούν πλήρως οι περιουσίες τους.

Οι κάτοικοι και παραγωγοί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το patrisnews, βλέπουν το ποτάμι να «καταπίνει» τις καλλιέργειες.

Με κάθε βροχή που θα «φουσκώσει» ο ποταμός, οι παραγωγοί ξέρουν ότι στο τέλος του χειμώνα, τα χωράφια τους θα έχουν μειωθεί σε έκταση και μέρος της παραγωγής τους θα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Τα εσπεριδοειδή τείνουν να αφανιστούν ενώ όσοι έχουν ελαιώνες στις «επικίνδυνες» περιοχές, σκέφτονται να τους κόψουν και να εκμεταλλευτούν τα ξύλα για τη θέρμανση τους, πριν ο Αλφειός παρασύρει ολόκληρα τα δέντρα.

Κάθε χειμώνα, σε κάθε νέο πλημμυρικό φαινόμενο, οι αρμόδιοι υπόσχονται πως το επόμενο καλοκαίρι, θα γίνουν οι πρόχειρες παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία, ώστε να ανακόψουν την ορμητικότητα των νερών και να σταματήσει το ποτάμι να «τρώει» τις καλλιέργειες.


Μέχρι σήμερα έχουν περάσει πολλά… «επόμενα» καλοκαίρια και έχουν περάσει άλλοι τόσοι μηχανικοί για αυτοψίες και μελέτες, αλλά παρέμβαση δεν έχει γίνει καμία.

Κι έτσι, κάθε χειμώνα, οι κάτοικοι, απογοητευμένοι για την αδράνεια του Κράτους και με δάκρυα στα μάτια βλέπουν τις περιουσίες που «βρήκαν» από τους γονείς τους και τις καλλιέργειες με τις οποίες τους ανάθρεψαν και τους βοήθησαν να «χτίσουν» τις ζωές τους και να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να τις παρασύρει το ποτάμι.