Βαρύτατες κατηγορίες, για ερωτική συνεύρεση με δυο ανήλικους μαθητές της, αντιμετωπίζει η Κάθριν Χάουταλινγκ, μια παντρεμένη δασκάλα γυμνασίου από το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.

Η υπόθεση της 26χρονης δασκάλας έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τις περιπτύξεις της Κάθριν, με τους δυο νεαρούς, ηλικίας 16 και 17 ετών.

Η δασκάλα τελικά απολύθηκε από το Γυμνάσιο του Ρότσεστερ, όπου δίδασκε, μόλις έγινε γνωστή η ποινική δίωξη για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση των δυο ανηλίκων που ασκήθηκε σε βάρος της.

Στην ποινική δίωξη τονίζεται ότι οι ερωτικές επαφές έγιναν σε χώρους εκτός του σχολείου - όπως αυτοκίνητα ή και στα σπίτια οικογενειών των δυο νεαρών (!)- και εκτός του σχολικού ωραρίου, ενώ γίνεται αναφορά και σε χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ανάρμοστες επαφές σημειώθηκαν εκτός του σχολικού χώρου και ωραρίου, σε αυτοκίνητα ή ακόμα και στα σπίτια των οικογενειών των θυμάτων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις περιλάμβαναν και τη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών.