To ζεστό «οικογενειακό», κλίμα κυριάρχησε στην εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας του Σ.Μ.ΑΧ. "Φειδιππίδης" για το 2019, με συμμετοχή πάνω από 100 μελών και φίλων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Έγινε η ευλογία της πίτας από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών, Πατέρα Παύλο και στην συνέχεια μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που έφυγε και αναφορά στους στόχους για την χρονιά που ήρθε, καθώς πλούσια και πολύπλευρη ήταν η δράση του Συλλόγου μας για το 2018, τόσο στο αθλητικό όσο και στο κοινωνικό πεδίο.

Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο 2017 αποδόθηκε το ποσό των 4.675€ στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο ατόμων με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα» και τον Δεκέμβριο του 2018 το πόσο των 2.793,13 στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παιδιών «Kιβωτός Αγάπης», μέσω του Φειδιππίδη και της Ομοσπονδίας Μαζικού Αθλητισμού (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), από τους Μαραθωνίους της Αθήνας,  καθώς επίσης έχει εγκριθεί προς απόδοση ανάλογο ποσό, στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο.

Μεγάλο αντίκτυπο είχε το μέρος των βραβεύσεων καθώς για φέτος ο Σύλλογος βράβευσε τον Ανδρέα Μαζαράκη ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου και τέως Πρόεδρο, έναν άνθρωπο που βοήθησε τα μέγιστα τον Σύλλογο να ορθοποδήσει στα πρώτα του βήματα και να εξελιχτεί στην συνέχεια χωρίς να εκπέσει από τις αξίες του και αλλοτριωθεί από την εμπορευματοποίηση της εποχής μας και να πρεσβεύει πάντα τον σκοπό που ιδρύθηκε, δηλαδή το «ευ αγωνίζεσθε». Έναν εγγυητή της ενότητας. Ο έτερος βραβευθέντας ήταν ο Αλέξης Κοκοβίκας ηλικιακά νέος, κορυφαίος ποδηλάτης στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες που ευτυχώς για μας αργότερα τον κέρδισε το τρέξιμο. Ένα αυθεντικό ταλέντο που με ότι καταπιάνεται το τερματίζει, μια αστείρευτη φυσική δύναμη, που παίρνει μέρος ακατάπαυστα σε αγώνες βουνού, δρόμου, υπεραποστάσεων σηκώνοντας την σημαία του Φειδιππίδη ψηλά αφού στους περισσότερους από αυτούς ανεβαίνει στο βάθρο.                    


Επιπρόσθετα μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Κατσίκης έκανε αναφορά στις απροσδόκητες ανθρώπινες απώλειες που είχε το δρομικό κίνημα στην Αχαΐα  μέσα στο 2018, με τον θάνατο του Ηλία Κατσαούνου και του Νίκου Δούβρη, μνημονεύοντας ταυτόχρονα τον Γιώργο Αντύπα, τον Αλέξανδρο Θεοφανίδη, και την Σεμέλη Θεοδώρα Αντύπα.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι και μέλη  όλων των δρομικών Συλλόγων μαζικού αθλητισμού της Πάτρας, δείχνοντας με  την στάση τους την αδελφοποίηση την αλληλεγγύη, την ευγενή άμιλλα που κυριαρχεί μεταξύ μας, καταδεικνύοντας ότι μάλλον διάγουμε τις καλύτερες μέρες σε επίπεδο σχέσεων και επικοινωνίας.    Ενδεικτικά παραβρέθηκαν από την «ΖΕΥΞΗ» ο Πρόεδρος Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος, από το «CLUB ΦΑΕΘΩΝ» ο Πρόεδρος Κίμωνας Αποστολόπουλος, από τον ΣΕΒΑΣ ο Σάκης Μπαλάσης, από τους TRAIL RUNNERS o Ανδρέας Κομπορόζος, και από την Πολιτιστική Δράση Βραχναιίκων ο Μιχάλης Νικολόπουλος. Αφήσαμε τελευταίο τον «Σ.Δ.Υ. ΠΑΤΡΑΣ» ο οποίος με την παρουσία του Αντιπροέδρου του Μιχάλη Μαυρίκου προχώρησε σε μια ευγενική χειρονομία επιδίδοντας τιμητική πλακέτα στον Σύλλογο μας για την εν γένει συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα.

Για την ιστορία της εκδήλωσης, τυχερός της ημέρας που βρήκε το φλουρί που είχε συμβολικά μια δωροεπιταγή που προσέφερε το μέλος του Συλλόγου Γιώργος Αθανασόπουλος και το G.A.SPORTS  ήταν ο Kυριάκος Παπαγεωργίου. Καλή Δρομική Χρονιά με Υγεία.