Τζάμπα προκλήθηκε όλη αυτή η φασαρία με τους φακέλους τις περασμένες ημέρες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πάτρας, στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πόρισμα από τις έρευνες που έκανε το Γενικό Χημείο του Κράτους, καμία επικίνδυνη ύλη δεν ανιχνεύτηκε στους τρεις πανομοιότυπους φακέλους με αποστολή από την Ινδία και μηνύματα για το Ισλάμ, πέρα των ερεθιστικών ουσιών που είχαν εντοπιστεί στο αρχικό δείγμα. 

Σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν στο σύνολο των δειγμάτων (31 φάκελοι), από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Το πόρισμα, σύμφωνα με το iefimerida, αναφέρει ότι «δεν εντοπίστηκε σε κανένα φάκελο σκόνη ή άλλες ουσίες, πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα». Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο δείγμα είχαν ανιχνευθεί ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Επτά άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το περιεχόμενο του φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό είχαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους. Ύποπτους φακέλους έχουν παραλάβει μεταξύ άλλων ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Καλαμάτας, των Ιωαννίνων και του Ρεθύμνου, καθώς και το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου.