Εκτενή ρεπορτάζ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στα οποία τονίζεται ότι η παραίτηση Καμμένου αποτελεί «θετική εξέλιξη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», δημοσιεύονται στον τουρκικό Τύπο της Δευτέρας.

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός, που βρισκόταν στην εξουσία επί σχεδόν τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, αποτελεί παρελθόν. Ο επικεφαλής του μικρότερου εταίρου, του εθνικιστικού, λαϊκίστικου κόμματος των ΑΝΕΛ, και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το σχήμα» αναφέρει αρχικά η Hurriyet. 

Η τουρκική εφημερίδα εστιάζει στο «σόου» Καμμένου στα Ιμια, ενώ αποτιμά ως θετική εξέλιξη την παραίτησή του: 
«Η παραίτηση Καμμένου είναι μια θετική εξέλιξη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι ανακοινώσεις του, που περιελάμβαναν βαρύτατες προσβολές για την Τουρκία, οδήγησαν συχνά σε εντάσεις» σημειώνει η Hurriyet, υπενθυμίζοντας την προσέγγιση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 2018. 

Η πιο συντηρητική Sabah περιγράφει το κυβερνητικό «διαζύγιο» ως αναμενόμενη εξέλιξη, υποστηρίζοντας ότι «ο Καμμένος αντιδρούσε εδώ και πολύ καιρό στη συμφωνία με την “Μακεδονία” για το ζήτημα της ονομασίας». 

Η Sabah, επιπλέον, υποστηρίζει ότι «ο Τσίπρας ελπίζει σε βουλευτές από το μικρό, φιλοευρωπαϊκό “Ποτάμι” για να περάσει τη συμφωνία, ενώ υπάρχουν και βουλευτές των ΑΝΕΛ που δείχνουν αναποφάσιστοι». 

Το σχετικό δημοσίευμα της Cumhuriyet αναφέρεται σχεδόν αποκλειστικά στην τελευταία πτήση του Πάνου Καμμένου στα Ιμια και στα όσα υποστήριξε ο μέχρι πρότινος υπουργός Αμυνας στη συνέντευξη Τύπου. 

«Ο Καμμένος ήταν πάντα εχθρικός απέναντι στη συμφωνία με τη “Μακεδονία” για το ονοματολογικό» αναφέρει η Yeni Safak, υπενθυμίζοντας ότι «πολλές χώρες, όπως και η Τουρκία, αναγνωρίζουν τη “Μακεδονία” με το τωρινό της όνομα». 

Yeni Safak μεταδίδει, επίσης, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ανακοίνωσε πως ο νέος υπουργός Αμυνας θα είναι ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης». 

Στην τοποθέτηση Αποστολάκη αναφέρεται, δίχως σχολιασμό, και η Hurriyet.