Το Πανεπιστήμιο Πατρών συνεχίζει τις δράσεις του και αυτή την εβδομάδα. Αναλυτικά τα νέα του ιδρύματος:

RUR WORLD UNIVERSITY RANKINGS

Το σύστημα κατάταξης των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Round University Ranking (RUR) δημοσίευσε την ταξινόμηση ανά θεματικό πεδίο για το έτος 2018 βάσει επεξεργασίας δεδομένων που αντλούνται από το Clarivate Analytics GIPP (http://ips.clarivate.com/globalprofilesproject/),  όπου παρέχονται στοιχεία από το Ίδρυμά μας. Οι θεματικές περιοχές και οι αντίστοιχες κατατάξεις για το Πανεπιστήμιο Πατρών ήταν: Medical Sciences 349, Life Sciences 543, Humanities 599, Technical Sciences 513, Natural Sciences 605, Social Sciences 587. Για περισσότερες πληροφορίες στο: http://roundranking.com/universities/university-of-patras?sort=O&year=2018&subject=SO

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών» το Γραφείο Ψυχολογικής Στήριξης Φοιτητών στελεχώνεται με τις υπηρεσίες Κοινωνικής Λειτουργού, καθημερινά από 08.00 έως 15.00. To γραφείο θα συνεχίσει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, την κοινωνική- ψυχοκοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και θα εμπλουτίσει τη δράση του με σεμινάρια και ομάδες ενδυνάμωσης. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται στο τηλ: 2610969696 ή στο email: [email protected]

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Στο πλαίσιο του Κύκλου Σεμιναρίων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019και ώρα 19:30 στο Astir Patras Hotel (Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα) ομιλία του Καθηγητή Λόη Λαμπριανίδη, Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με θέμα: «Η φυγή του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού: μύθοι και πραγματικότητες». Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ» ΤΗΣ (Θ.Ο.Ε.Π.Π.)

Η Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πάτρας (Θ.Ο.Ε.Π.Π.), θα συνεχίσει τις παραστάσεις της θεατρικής παράστασης «ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ» από το Σάββατο 5 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 21.00 στο Θέατρο Αγορά (Καραϊσκάκη 149). Η  παράσταση αποτελεί ένα θεατρικό οδοιπορικό βασισμένo στον «Κοινό Λόγο» της Ε. Παπαδημητρίου, με αποσπάσματα από τα «Ματωμένα Χώματα» της Δ. Σωτηρίου και από την «Αιολική γη» του Η. Βενέζη. Με μια ματιά ιδιαιτέρως προσεκτική πάνω στο πάντα επίκαιρο αλλά και τόσο ευαίσθητο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, η Θ.Ο.Ε.Π.Π. φέτος παρουσιάζει ένα οδοιπορικό για τον τρόπο ζωής και δράσης πριν και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα προσφυγικά κύματα στην Ελληνική Ιστορία, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια στο μυαλό και στις καρδιές των ανθρώπων. Αναλυτικές πληροφορίες για την παράσταση: εδώ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ «ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ»

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση της ψηφιακής συλλογής Διογένεια, η οποία συλλέγει τεκμήρια μνήμης, υψηλής ιστορικής σημασίας, για το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Πάτρα, την Αχαΐα και την Ελλάδα. Η αναβάθμιση αυτή επιτρέπει, μέσω ενός νέου μηχανισμού προβολής (player), την ανάδειξη κι άλλων μορφών αρχείων, όπως είναι οι ηχογραφήσεις του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει τα αρχεία ήχου ομιλιών που έχουν δοθεί σε διάφορες περιστάσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών (εορτασμούς, αναγορεύσεις, τον θεσμό του Πολιτικού Βήματος, κλπ.), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι ομιλίες των κ.κ. Γλαύκου Κληρίδη, Yasser Arafat, Βασίλη Λυσσαρίδη, Κώστα Αξελού, Σταύρου Ψυχάρη, Μίκη Θεοδωράκη, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κ.α. Τα αρχεία αυτά προέρχονται από τις καταγραφές τους σε μαγνητικές ταινίες κοινού τύπου και έχουν ψηφιοποιηθεί κατόπιν πρωτοβουλίας της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης. Οι πρωτότυπες κασέτες ανήκουν στο Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Πατρών και φυλάσσονται στην Αρχειοθήκη της ΒΚΠ. Τα ψηφιακά αρχεία των ηχογραφήσεων θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό κατόπιν της απαραίτητης αδειοδότησης.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

  • Ενημερωτικό Δελτίο ΕΛΚΕ (Νο 23)

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών, στο  πλαίσιο ενημέρωσης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας δημοσίευσε το 23ο Ενημερωτικό Δελτίο του. Στο δελτίο αυτό, που έχει αναρτηθεί εδώ, θα βρείτε πληροφορίες για θέματα όπως: συμμετοχή σε εκδηλώσεις καινοτομίας & ανακοίνωση ημερομηνιών διεξαγωγής της 6ης Έκθεσης PATRAS IQ (12, 13 & 14 Απριλίου 2019), υποβολή προτάσεων σε νέους διαγωνισμούς, φοιτητικοί διαγωνισμοί, 2η Προκήρυξη Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Νέα Έργα Πανεπιστημίου Πατρών κα.

  • Ανα-ΜΕΤ-άδοση τεύχος 15

Από το «Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας» (ΜΕΤ) κυκλοφόρησε το τεύχος 15 (Δεκέμβριος 2018 – Ιανουάριος 2019) του Ενημερωτικού Δελτίου «Ανα-ΜΕΤ-άδοση», όπου παρουσιάζονται οι δράσεις του ΜΕΤ. Το τεύχος είναι διαθέσιμο εδώ.

  • Περιοδικό Πανεπιστημίου Πατρών «@UP»

Κυκλοφόρησε η κεντρική μηνιαία έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών «@UP» τεύχος Δεκεμβρίου, η οποία περιλαμβάνει εκτενές αφιέρωμα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, μόνιμες στήλες κλπ. Αναζητείστε το ψηφιακά στην κεντρική ιστοσελίδα του Ιδρύματος (http://www.upatras.gr/el/up), αλλά και σε έντυπη μορφή, στο Πανεπιστήμιο και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.