Στον απόηχο της επιτυχημένης εκδήλωσης που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών για τα Πρόσωπα της Χρονιάς, η Μαρία Γούτα ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το αντίστοιχο βραβείο στον τομέα του Πολιτισμού - Τέχνες. 

Η Πατρινή εικαστικός που κατάφερε το 2018 να φτάσει στην τελική φάση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τέχνης που έγινε στο Ντουμπάι, πήρε τους περισσότερους ψήφους στην κατηγορία της, κερδίζοντας έτσι με το σπαθί της το βραβείο. 

Η βραδιά που διοργάνωσε η εφημερίδα "Πελοπόννησος" ήταν λαμπρή και ανέδειξε το θετικό πρόσωπο της Πάτρας, μέσα από το έργο που έχουν πετύχει όλα αυτά τα πρόσωπα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. 

Η Μαρία Γούτα παρέλαβε το βραβείο της από τον Πατρινό εικαστικό και καθηγητή Πανεπιστημίου, Κώστα Σπυρόπουλο και δεν έκρυψε τη χαρά της για την τιμή που της έγινε.

Μάλιστα σε ανάρτησή της στο facebook ευχαρίστησε τον κόσμο που την ψήφισε και την ανέδειξε πρόσωπο της χρονιάς 2018. Ήταν σίγουρα έναν από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στον τομέα των τεχνών κατά την διάρκεια του 2018.