Ούτε για... κατούρημα δεν είμαστε σε αυτή την πόλη. 

Τα δημόσια ουρητήρια της Πάτρας είναι σε κακή κατάσταση, ενώ αυτά που βρίσκονται σε κάποια υποφερτή κατάσταση και λειτουργούν ακόμα, είναι κλειστά τα Σαββατοκύριακα. Λες και οι πολίτες αυτής της πόλης κάνουν την... ανάγκη τους, μόνο τις καθημερινές.

Που βρίσκονται όμως δημόσια ουρητήρια στην Πάτρα; Τα δύο που λειτουργούν και γνωρίζουμε είναι στην Πλατεία Γεωργίου και κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Παρά το προβλήματα που υπάρχουν, η κατάσταση σε αυτά είναι σε ένα βαθμό υποφερτή, χωρίς φυσικά να παραπέμπουν σε μία πόλη καθαρή και ευρωπαϊκού τύπου. 

Όποιος άτυχος αναγκαστεί να καταφύγει σε αυτά θα διαπιστώσει από κοντά τι εννοούμε. Υπάρχουν όμως και άλλα δημόσια ουρητήρια που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για τις περιοχές όπου βρίσκονται και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται.

Στην πλατεία Όλγας που είναι κλειστά και δεν λειτουργούν, στην πλατεία Ομονοίας που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και επίσης δεν λειτουργεί και αυτό πάνω από την εκκλησία της Παντάνασσας που, σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά πριν από μερικούς μήνες, εκεί μέσα ζούσε άνθρωπος.

Πλέον, δεν λειτουργούν και έχουν μετατραπεί και αυτά σε εστία μόλυνσης για την περιοχή, αφού μυρίζουν. Συμπερασματικά, τα δημόσια ουρητήρια παραπέμπουν σε μία Πάτρα που έχει ανάγκη να αλλάξει εικόνα, καθώς μόνο καλές εντυπώσεις δεν δημιουργούνται από αυτά στους επισκέπτες και τους τουρίστες. 

(Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται").