Δυναμικό παρών έδωσαν οι καθηγητές της Πάτρας και της Αχαΐας στις κινητοποιήσεις που έγιναν την Παρασκευή στην Αθήνα και οι οποίες κατέληξαν σε επεισόδια, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να δείχνουν μία πρωτοφανή βιαιότητα. 

Στην Αθήνα βρέθηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, αλλά και μέλη της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές διαμαρτύρονται και βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις για τις αλλαγές που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας στο εκπαιδευτικό σύστημα και κυρίως στο θέμα των προσλήψεών τους. 

Με βάση τις αλλαγές αυτές οι αναπληρωτές καθηγητές, σύμφωνα με τα όσα τόνισαν και οι συνδικαλιστές της Α' ΕΛΜΕ στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη στα γραφεία του συνδικαλιστικού φορέα, πετιούνται στο κάλαθο των αχρήστων, με το υπουργείο να τους αναγκάζει να παίρνουν επιπλέον μεταπτυχιακά για να περιμένουν κάποια στιγμή να προσληφθούν. 

Γενικότερα οι αλλαγές της κυβέρνησης, τόσο στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και της Δευτεροβάθμιας, έχουν φέρει αναβρασμό στους εκπαιδευτές και ετοιμάζονται για νέο κύκλο κινητοποιήσεων με 24ώρη απεργία την Δευτέρα. Όσο για τα επεισόδια οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, μιλούν από μόνες τους.