Ευχαριστημένοι είναι από την κίνηση που είχαν την εορταστική περίοδο οι επαγγελματίες εστίασης της Πάτρας. 

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι ίδιοι στις μεταξύ τους συζητήσεις, φέτος τα μαγαζιά τους δούλεψαν αρκετά τις μέρες των Χριστουγέννων κυρίως και στη συνέχεια της Πρωτοχρονιάς και είχαν κίνηση, κάνοντας τους επαγγελματίες να χαμογελάσουν και "ζεσταθούν" κάπως οικονομικά. 

Η κίνηση αυτή βλέπετε τους έδωσε τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που βέβαια συνεχίζουν να τρέχουν, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είχε μείνει ακάλυπτο από τις προηγούμενες χρονικές περιόδους. 

Κάτι το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε, κάτι τα επιδόματα που μοίρασε η κυβέρνηση στους οικονομικά αδύναμους, όλα αυτά είναι στοιχεία που μέτρησαν, σύμφωνα με επαγγελματίες στο να ανέβει κάπως η αγορά και να βγει ο κόσμος να διασκεδάσει τις γιορτινές μέρες.

Όμως από την άλλη, η κίνηση της εορταστικής περιόδου σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε τους τζίρους που γίνονταν στα καταστήματα εστίασης την εορταστική περίοδο, στα χρόνια πριν από την κρίση. "Αυτές ήταν εποχές που δεν επιστρέφουν πλέον, αυτό είναι το μόνο σίγουρο" σχολίασε επαγγελματίας της Πάτρας. 

Άλλωστε, το ζήτημα είναι τι γίνεται μετά την εορταστική περίοδο και η απάντηση, πάνω σε αυτό, του προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρου Στεργίου, είναι αφοπλιστική. "Από την στιγμή που πέρασαν οι γιορτές και οι μέρες της Πρωτοχρονιάς, σε όλα τα καταστήματα εστίασης, υπήρξε καθίζηση. Οι γιορτές πήγαν καλά σε γενικές γραμμές για τα καταστήματα, όμως το ζήτημα πλέον είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα, όπου η κίνηση παρουσίασε μεγάλη πτώση, φτάνοντας σχεδόν στο μηδέν".