Γράφαμε για το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου που είναι σχεδόν έτοιμος ότι φέτος δεν θα έχει ένα κοινωνικό περιεχόμενο, αλλά θα είναι καλλιτεχνικός, με έντονα στοιχεία σάτιρας και καυστικότητας, σχολιάζοντας με τον τρόπο το σύστημα, αλλά και την επικαιρότητα. 

Το ακόμα πιο θεαματικό άρμα, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος στη συνέντευξη Τύπου για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2019, θα είναι το άρμα της φετινής Βασίλισσας. 

Το άρμα της Βασίλισσας, κατασκευάζεται, όπως και αυτό του Βασιλιά από τα χέρια του μετρ του Καρναβαλικού Συνεργείου, Πέτρου Βρυώνη.

Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης που εκτός από πολύ καλός τεχνίτης, φημίζεται για τις ιδέες που έχει, σκέφτηκε το φετινό άρμα της Βασίλισσας να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και να παραπέμπει σε ένα μήνυμα καυστικό για το ίδιο το πολιτικό σύστημα και το κράτος. 

Η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού θα κάθεται στο χέρια ενός τεράστιου Γορίλα, ενός King Kong, που θα είναι έτοιμος να κατασπαράξει όσους βρει γύρω του, σκορπίζοντας τον τρόμο. Η Βασίλισσα, όμως, παραπέμποντας στην γνωστή ταινία θα είναι σε θέση να τον ηρεμήσει με την ομορφιά της και το μήνυμα της αρμονίας και της ισορροπίας που θα αποπνέει. 

Ο Κινγκ Κονγκ θα συμβολίζει το αστικό κράτος που έχει γίνει πλέον ένα τέρας, έχοντάς του τάξει ανάπτυξη και βελτίωση, χωρίς όμως τίποτα από αυτά να γίνονται πραγματικότητα, ενώ πέρα από τον τεράστιο γορίλα θα υπάρχουν στην κατασκευή ανοικτά ράφια που θα συμβολίζουν το διαλυμένο κοινωνικό κράτος. 

Μένει να δούμε τη φετινή Βασίλισσα

Το άρμα θα συνοδεύεται από εντυπωσιακά εφέ, ενώ θα είναι (όπως και αυτό του Βασιλιά) τεράστιο, φτάνοντας τουλάχιστον τα πέντε μέτρα ύψος. Μένει να δούμε ποια θα είναι η φετινή Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού που θα κάτσει στην παλάμη του τρομακτικού γορίλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου, αλλά και της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού είναι σχεδόν έτοιμα και απομένουν μόνο ορισμένες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθούν.

Ο Πέτρος Βρυώνης, πάντως, φημίζεται για τα άρματα που φτιάχνει, βγάζοντας μέσα από αυτά ολόκληρες φιλοσοφίες και συλλογιστικές που καυτηριάζουν το σύστημα, το κράτος και την ίδια την πολιτική σκηνή και είναι χαρακτηριστικό το έργο που είχε δημιουργήσει πριν από δύο χρόνια με τον μαρξιστή Βασιλιά Καρνάβαλο που ήταν άκρως εντυπωσιακό σε όλα του. 

(Στην φωτογραφία του εξωφύλλου η περσινή Βασίλισσα, Όλγα Κατσάρα).