Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμμορία, τα μέλη της οποίας, ενέχονταν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών, σε πεζούς και ανασφάλιστα οχήματα στο κέντρο της Πάτρας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 47, 34 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο κέντρο της Πάτρας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τους τρεις δράστες, τη στιγμή που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν από την τσάντα 53χρονης ημεδαπής, που κινούταν πεζή,  το πορτοφόλι της.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που ακολούθησε οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξιχνίασαν συνολικά έντεκα κλοπές και πιο συγκεκριμένα, τέσσερις σε πεζούς και επτά σε ανασφάλιστα οχήματα, που είχαν διαπράξει οι τρεις δράστες, τους τελευταίους δυο μήνες.

Ως προς την μεθοδολογία της συμμορίας, επισημαίνεται ότι οι αλλοδαποί εντόπιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές και αφού της πλησίαζαν, αφαιρούσαν μέσα από τις τσάντες τους πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, εντόπιζαν ανασφάλιστα αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει προσωρινά οι κάτοχοί τους και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους τσάντες, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διερευνηθεί, εάν συμμετείχαν και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.