Κλειστό θα παραμείνει το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Καλάβρυτα για τις επόμενες ημέρες.

Χιονοστιβάδα έπληξε το πρωί το πρωί του Σαββάτου, το Κέντρο, η οποία δημιούργησε πρόβλημα στον πυλώνα 5 της Στυγας και να βγεί εκτός λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι παρά το ότι στο χώρο του Χιονοδρομικού βρίσκονταν εκείνη την ώρα εργαζόμενοι, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Στα ορεινά της Αχαΐας σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις, ενώ οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες

Η ανακοίνωση του Χιονοδρομικού Κέντρου

Κλειστό, για τις επόμενες ημέρες, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων - Καταρριφθείσα Χιονοστιβάδα, κατέστρεψε πυλώνα, του αναβατήρα «Στύγα»

Κατά την σημερινή(πρωινή), προβλεπόμενη, διαδικασία, κατάρριψης χιονοστιβάδων που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς, εκτεταμένες και ακραίες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, συνολικού ύψους 2,5 μέτρων, αποκολλήθηκαν τεράστιοι όγκοι χιονιού, σε μεγάλη έκταση, από την πλευρά της ‘Νεραιδόραχης’-‘ Στύγας’, οι οποίοι κατέστρεψαν ένα πυλώνα του αναβατήρα ‘Στύγα’ (τον υπ’ αριθμ. Νο 5), με συνέπεια, ο αναβατήρας αυτός, τουλάχιστον προσωρινά, να τεθεί, εκτός λειτουργίας. 

Για λόγους ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων, των χιονοδρόμων και των επισκεπτών του Χιονοδρομικού μας Κέντρου και μέχρι να καταρριφθούν όλες οι χιονοστιβάδες, σε όλες τις πλευρές του βουνού, το Χιονοδρομικό μας Κέντρο, θα παραμείνει, κλειστό, για τις επόμενες ημέρες.

Η Διοίκηση του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, ευχαριστεί το προσωπικό του Κέντρου, για τον άριστο επαγγελματισμό και την ετοιμότητα που επέδειξε, κατά την κατάρριψη της επικίνδυνης χιονοστιβάδας.

Για την επανέναρξη της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, θα εκδοθεί, νεώτερη ανακοίνωση.