Η ιστορία του Grinch, ενός πλάσματος που αντιπαθεί τα Χριστούγεννα, τις γιορτές και τη ζεστασιά, μετράει δεκαετίες. Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι για έναν χαρακτήρα κατά των Χριστουγέννων, εδώ και χρόνια συγκινεί με τον λυρισμό και την υπόθεσή του.

Ο Grinch και το σκυλάκι του, αποφασίζουν την παραμονή της 25ης Δεκεμβρίου να κλέψουν τα Χριστούγεννα, εξαφανίζοντας δώρα, δέντρα, αστέρια και γλυκά. Απαγάγουν τον Άγιο Βασίλη και τρίβουν τα χέρια τους με χαιρεκακία όταν στην πόλη δεν λάμπει πια ούτε ένα λαμπιόνι.

Οι κάτοικοι της Whoville όμως, έχουν κάτι άλλο, κάτι που μπορεί να μεγεθύνει κατά 3 νούμερα την -κατά πολύ μικρότερη- καρδιά του Grinch, γεμίζοντας την με αγάπη και γαλήνη. Έχουν μπει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, μακριά από κάθε υλισμό, και αυτό συγκινεί ακόμα και το πράσινο τερατάκι.

Στην παραγωγή του 2018, η υπόθεση είναι η ίδια, αυτό που προστίθεται όμως είναι η οπτική γωνία ενός κοριτσιού για τα Χριστούγεννα, μια ευχή που δεν σχετίζεται με υλικά αγαθά, παιχνίδια, στόχους. Το κορίτσι επιθυμεί να μην κουράζεται η μαμά του τόσο πολύ, και μάλιστα ζητά από τον Άγιο Βασίλη να διευκολύνει τη ζωή της.

Πού να ήξερε πως το γράμμα της θα έπεφτε στα χέρια ενός πληγωμένου πλάσματος, που μισεί τις γιορτές επειδή δεν τις έζησε ποτέ όπως ήθελε;

Συγκριτικά με το πρωτότυπο, η ταινία αυτή χάνει σε λυρισμό και πρωτοτυπία, αλλά κερδίζει σε εφέ, σε μουσική και σε ένα χιούμορ καθαρά σύγχρονο και εμπορικό.

Άλλοι το είδαν μέσα στις γιορτές, και άλλοι θα το δουν όποτε νιώσουν την ανάγκη να μεγαλώσει η καρδιά τους λίγο ακόμα και να μπουν σε ένα κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης.


Σκηνοθεσία: Yarrow Chenet, Scott Mosier

Συγγραφή: Michael LeSieur, Tommy Swerdlow

Πρωταγωνιστούν(φωνές στο πρωτότυπο): B.Cumberbatch,C.Seely, R.Jones, Ph.Williams, Tr.O'Hare

Πρωταγωνιστούν (φωνές στο μεταγλωτισμένο): Γ.Καπουτζίδης, Έφη Παπαθεοδώρου

Έτος Παραγωγής:2018

Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ

Διάρκεια: 1 ώρα και 4 λεπτά

Είδος: Φαντασίας, Μιούζικαλ

Χρώμα Παραγωγής: Έγχρωμο