Ο ΣΚΕΑΝΑ, όπως έχει γράψει το patrasevents.gr, προχωρά στην διοργάνωση μιας μεγάλης κλαδικής έκθεσης, επαναφέροντας στο προσκήνιο την "Westia", μόνο που αυτή δεν θα ονομάζεται από εδώ και στο εξής έτσι, αλλά "W-eat". 

Πρόκειται για μία αλλαγή στην ονομασία που αποφάσισε το προεδρείο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής, θέλοντας να δώσει έτσι ένα διαφορετικό στίγμα στην όλη διοργάνωση και μία άλλη φιλοσοφία. Τη συλλογιστική της απόφασης εξηγεί ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, τονίζοντας στο patrasevents.gr τα εξής: 

"Είναι μία απόφαση που πήραμε, θέλοντας να δώσουμε μία άλλη φιλοσοφία στην όλη διοργάνωση, θεωρώντας ότι η "Westia" έχει κορεστεί και ότι θα φτάσει στο σημείο να είναι ένα κακέκτυπο της Horeca. Το "W-eat" παραπέμπει καθαρά στην εστίαση και δίνει ένα ακόμα μεγαλύτερο γαστρονομικό στίγμα στην όλη διοργάνωση. 

Η γαστρονομία μέσα από τον τουρισμό έχει φέρει στην χώρα μας ένα σημαντικό συνάλλαγμα από το οποίο στην περιοχή μας δεν έρχεται τίποτα. Εμείς ως υπηρέτες της εστίασης και έχοντας οργανωμένο σχέδιο για να πετύχουμε τον στόχο μας, ευελπιστούμε ότι το "W-eat" θα αποτελέσει την αρχή έτσι ώστε να καταφέρουμε με την πάροδο του χρόνου να εισρεύσει συνάλλαγμα μέσα από τον κλάδο της γαστρονομίας και στην περιοχή μας."

Η κλαδική έκθεση του ΣΚΕΑΝΑ θα έχει έτσι ένα πιο γαστρονομικό χαρακτήρα, σε σύγκριση με την Westia και θα στηρίζεται στα τοπικά είδη και προϊόντα. "Πρόκειται στην ουσία για ένα φεστιβάλ γαστρονομίας" προσθέτει ο κ. Στεργίου.

Η πρόσκληση για τη συνέντευξη Τύπου

Η πρόσκληση πάντως του ΣΚΕΑΝΑ για την συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στις 15 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αναφέρει τα εξής:  

"Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας , κ. Στεργίου Σπύρος και τα μέλη Δ.Σ. του Συλλόγου, σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 11:00, στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενόψει της έκθεσης W-eat 2019, που θα πραγματοποιηθεί από 06-08/04/2019 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών.

Η W-eat είναι η αναβάθμιση των προηγούμενων διοργανώσεων του Συλλόγου, WESTIA 2016 και WESTIA2017. Οι στόχοι της διοργάνωσης είναι:

● οι εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα στους προμηθευτές και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Εστίαση και την Αναψυχή.

● η αποτύπωση του γαστρονομικού στίγματος της Παραϊόνιας Ελλάδας και η προώθησή του στις χώρες προέλευσης των γαστρονομικών ταξιδιωτών του πλανήτη, διεκδικώντας μερίδιο από μία παγκόσμια αγορά 150 δις δολαρίων ετήσιου τζίρου, τόσο για την για την Αχαϊκή, όσο και για την Παραϊόνια εστίαση. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα".