Καρναβάλι ρετρό... 

Έτσι θα μπορούσε να ήταν η λεζάντα αυτής της φωτογραφίας. Όχι όμως και τόσο ρετρό, δεν έχουν περάσει δα και τόσα χρόνια. Μιλάμε για το Πατρινό Καρναβάλι 1995 και στην φωτογραφία είναι το πιο δημοφιλές Καρναβαλικό γκρουπ εκείνης της χρονιάς, οι "Ιπτάμενοι Πιγκουίνοι" του Χρήστου Ευθυμιάτου. 

Άλλα χρόνια, άλλες καταστάσεις. Ήταν σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυάριθμα γκρουπ εκείνων των χρόνων, με τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου να γράφονται σωρηδόν. Εκείνη την χρονιά ήταν και οι "Λος Παρδάλος Κροκόδειλοι", ενώ μια χρονιά πριν ήταν τα "Σέξι Σκιουράκια", του Πάνου Χεινόπωρου και του Νίκου Σολωμού, αλλά και τα "Γεμιστά" του Αλέκου Σουρνατζή. 

Αν βάλει κανείς κάτω την δεκαετία του '90, τα Καρναβαλικά πληρώματα που είχαν γράψει την δική τους σελίδα στο Πατρινό Καρναβάλι, όχι μόνο για τις εμφανίσεις τους ή για τα θέματα που παρουσίαζαν, αλλά κυρίως για τον ενθουσιασμό που αντιμετώπιζαν την όλη γιορτή, ήταν πολλά.

Ούτε ένα, ούτε δύο. Και σίγουρα η φωτογραφία με τους "Ιπτάμενους Πιγκουίνους", ξύπνησε αναμνήσεις σε όσους είχαν ζήσει τα Καρναβάλια εκείνης της εποχής. 

(Η φωτογραφία είναι της Κατερίνας Τσουκαλά).