Έγινε η συνέντευξη Τύπου για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, το πρωί της Παρασκευής στο δημαρχείο, με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, τον πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκο Χρυσοβιτσάνο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρο Τσακίρη, να ενημερώνουν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και να καλούν τους Πατρινούς να πάρουν μέρος στην μεγάλη αυτή γιορτή. 

Η φετινή τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr, έχει ως κεντρικό της θέμα το πώς φτιάχτηκε του Πατρινό Καρναβάλι, τους ανθρώπους, δηλαδή που έχουν δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια για την μεγάλη αυτή γιορτή, κάνοντας τη τόσο σημαντική και σκοπός της είναι να αναδείξει την προσφορά τους και το έργο τους, σε μία μουσικό χορευτική παράσταση, σε μία θεαματική μίνι ιστορική αναδρομή που θα κινείται στο επίπεδο των αναμνήσεων και των συνειρμών. 

Ο Κώστας Πελετίδης στις δηλώσεις του αφού κάλεσε τους Πατρινούς να πάρουν μέρος στην γιορτή και να δώσουν το παρών το Σάββατο στις 19 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου, αν αναφέρθηκε στο θέμα της λευκής νύχτας και της απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας την δυσάρεστη. 

Τόνισε: "Όλες οι κοινωνικές κατηγορίες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος στην γιορτή και να χαρούν το καρναβάλι της πόλης" ενώ κάλεσε τους αρμοδίους να πάρουν έστω και την ύστατη ώρα την απόφαση αυτή πίσω και να πρυτανεύσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, η λογική.Ο Κώστας Πελετίδης για την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019

Ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος αναφέρθηκε στις γενικότερες προετοιμασίες που γίνονται για το Πατρινό Καρναβάλι, υπογραμμίζοντας τις εργασίες στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου, τονίζοντας ότι είναι έτοιμα σχεδόν δύο μεγάλα εντυπωσιακά άρματα, αυτό του Βασιλιά Καρνάβαλου και της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού το οποίο θα έχει και εφέ. 

Μίλησε επίσης για το επικείμενο έργο που είναι να γίνει στα Παλαιά Σφαγεία όπου θα δημιουργηθεί Καρναβαλικό Μουσείο, Καρναβαλικό Εργαστήρι, αλλά και Θεάτρου Σκιών. Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, Σταύρος Τσακίρης, αναφέρθηκε στο σκεπτικό της όλης εκδήλωσης, στην συλλογιστική της, αλλά και στους καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος. 

Είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα όσα είδε ο ίδιος στο Καρναβαλικό Εργαστήρι: "Είναι ένα εργαστήρι που δεν έχω δει παρόμοιο πουθενά στον κόσμο. Η δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι αυτοί εκεί όλα αυτά τα χρόνια είναι σημαντική και θα μπορούσα να το συγκρίνω με όσα είχα δει στην Σκάλα του Μιλάνου". 

Όσο για την εκδήλωση της οποίας έχει αναλάβει την σκηνοθεσία είπε: "Θα είναι μια σειρά από ζωντανών βίντεο κλιπ. Δεν πρόκειται για μια ιστορική αναφορά σε πρόσωπα και γεγονότα, αλλά για μία αναδρομή που θα ξυπνά αναμνήσεις και συνειρμούς, εμπεριέχοντας ταυτόχρονα όλα τα είδη της μουσικής που έχουν χαρακτηρίσει από το 1900 μετά την Πάτρα και το καρναβάλι της". Ο Σταύρος Τσαρούχης για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν όλα δείχνουν ότι στην φετινή τελετή έναρξης θα έχουμε δεκάδες πυροτεχνήματα (αυτή είναι η πρόθεση της δημοτικής αρχής), ενώ ενεργό και σημαντικό μέρος στην όλη εκδήλωση θα έχουν τα καρναβαλικά πληρώματα, αλλά και τα χορευτικά του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Τέλος, ο προϋπολογισμός της τελετής έναρξης θα φτάσει τα 60.000 ευρώ.