Λήγει σήμερα, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, τόσο για τους Πατρινούς οδηγούς, όσο και για όλης της χώρας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι οδηγοί που αποφάσισαν να κρατήσουν το όχημα τους σε ακινησία, στην Πάτρα και στην Αχαΐα, είναι λιγότεροι από την περασμένη χρονιά, όμως και πάλι ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος και δείχνει ότι υπάρχει αδυναμία στην πληρωμή των τελών και για ένα μεγάλο μέρος των πολιτών, τους είναι δύσκολο να συντηρήσουν το αυτοκίνητο ή την μηχανή τους. 

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που προκύπτουν πάνω από 3.500 πινακίδες κατατέθηκαν φέτος στην Β' και Γ' ΔΟΥ Πάτρας, ενώ γύρω στις 1.600 κατατέθηκαν στην Α' Εφορία. Στην Πάτρα, δηλαδή, θα κυκλοφορούν φέτος λιγότερα 5.100, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί που κατέθεσαν πινακίδες γλιτώνουν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών. Υπενθυμίζεται πως όσοι πληρώσουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να τα πληρώσουν διπλά.