Μεγάλες ζημιές προκάλεσε στο Ρίο η συνεχόμενη βροχή και η καταιγίδα που έφερε στην Πάτρα, το νέο κύμα κακοκαιρίας, η Υπατία. 

Η οδός Ποσειδώνος, ο παραλιακός δρόμος του Ρίου, που μετατράπηκε σε λιμνοθάλασσα, έμεινε κλειστή όλη τη νύχτα, με μηχάνημα του δήμου να προχώρα σε εργασίες για να δοθεί και πάλι ο δρόμος σε κυκλοφορία, ενώ σε χειμάρρους μετατράπηκαν και οι γύρω δρόμοι της περιοχής, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, έως και αυτούς που περνούν κάτω από τις γέφυρες της Ολυμπίας οδού. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η κατάσταση αυτή είναι μόνιμη σχεδόν, αφού όταν βρέχει δημιουργούνται προβλήματα που έχουν ενταθεί από την στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας Εθνικής οδού.

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι αν δεν υπάρχουν άμεσα μέτρα πρόληψης θα έρθει η στιγμή που θα υπάρξει κάποιο σοβαρό ατύχημα, κάτι που με βάση την συχνότητα του φαινομένου είναι πλέον αρκετά πιθανό. Για αυτό και καλούν άμεσα όλους τους αρμοδίους να προχωρήσουν γρήγορα σε αντιπλημμυρικά έργα.