Το περιστατικό με τον ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Λέσβο δεν ήταν το μόνο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μπαράζ αποστολών σε πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι έστειλαν φακέλους με σκόνη στο Πολυτεχνείο και στα Πανεπιστήμια της Κρήτης και της Κέρκυρας.

Και σε αυτά τα περιστατικά ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία απομάκρυνσης των φακέλων, όπως με τον φάκελο στη Λέσβο. Δηλαδή, ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ειδικοί του «Δημόκριτου», ειδικευμένοι για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών, προχώρησαν σε ασφαλή περισυλλογή των φακέλων και στη μεταφορά τους στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις ανάδειξης της σύστασης της ουσίας.

Πάντως, το επίπεδο του συναγερμού δεν ήταν το ίδιο υψηλό όπως στην περίπτωση της Λέσβου, αφού οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο δεν νοσηλεύτηκαν προληπτικά.

Υπενθυμίζεται ότι κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος, ενώ πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς και ο αστυνομικός που έπιασε τον φάκελο έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους. Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές, τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει εντελώς.

Ο φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την περίεργη υπόθεση του ύποπτου φακέλου με σκόνη που έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι Αρχές ερευνούν την ύπαρξη του... Ινδού αποστολέα, που αναγράφεται χειρόγραφα εξωτερικά του φακέλου, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού του αποστολέα.
Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που παρακολουθούν, προς το παρόν διακριτικά, την εξέλιξή της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα φυλλάδια του φακέλου με την ύποπτη σκόνη έγραφαν στην αγγλική γλώσσα «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».Ο φάκελος με τα φυλλάδια και την σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης είχε Ινδό αποστολέα και αποδέκτη την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.