Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης σε Παγκόσμιο επίπεδο, οργανισμών-φορέων και προσωπικοτήτων του Πολιτισμού-Αθλητισμού για την στήριξη ανάδειξης από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου, του στιχουργού συμπολίτη μας Εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά, ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και καθιέρωση της Πάτρας ως Πόλη του Ολυμπιακού Ύμνου, υλοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα: Η δική μας Πόλη» και μέλους του Διοικ. Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων κ.Τζανάκου Νικόλαο με τον Δήμαρχο της Ολυμπιακής Πόλης Lake Placid, N.Y. U.S.A mr.Graig Randall.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια Αθλητική ατμόσφαιρα, αφού η Πόλη ζει και κινείται στον παλμό του Ολυμπισμού, με αξιοποίηση της προβολής των δύο δικών της Ολυμπιάδων, των εγκαταστάσεων(Μουσεία, Πίστες, Στάδια, Ακαδημίες) και την διαρκεί παρουσία των 5 Ολυμπιακών κύκλων.

Ο κ. Τζανάκος παρέδωσε στον Δήμαρχο mr.Randall με προσωπική επιστολή-αφιέρωση του συγγραφέα καθηγητή, Δρ.Θ. Μαλλιά το Διεθνές, δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και βασικό κριτήριο στήριξης για την ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, με τίτλο, ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ-ΠΑΤΡΑ.

O Δήμαρχος της Lake Placid της New York όπου διεξάγονται οι Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες Χιονοδρομίας εντυπωσιάστηκε με το βιβλίο-λεύκωμα και τις αναφορές του στον Παλαμά, και την Πάτρα, ευχαρίστησε και υποσχέθηκε να στηρίξει με κάθε τρόπο την σημαντική και Πανανθρώπινη αυτή πρωτοβουλία που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Πόλη μας, η χώρα μας για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Θερμές ευχαριστίες του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» στον κ.Τζανάκο και σε κάθε λάτρη του Ολυμπισμού που τιμά την Πόλη και την χώρα του.