Σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Λαϊνιώτης αναφέρει τα εξής: "Σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο, δημοσιεύθηκε Δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο Αχαιός βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης για την αξιοποίηση του πρώην «409» Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών. Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα με βάση την επικαλούμενη ενημέρωση του από μέρους της υφυπ. Εθνικής Αμυνας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά -σε απάντηση της σχετικής ερώτησής του.

Ο κ. Κατσανιώτης είναι απών, δεν παρακολουθεί τις σχετικές συζητήσεις που γίνονται εδώ και καιρό για ένα τόσο σοβαρό θέμα για την Πάτρα, γι αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε επισήμως τα εξής:

- Το κτίριο του πρώην «409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου» και ο περιβάλλον χώρος, έχουν μεταβιβαστεί στην Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) η οποία και αναζητά εδώ και 8 περίπου μήνες, ουσιαστική λύση για την αξιοποίησή του. Πρόσφατα, μετά από εισήγηση της ΥΠΑΑΠΕΔ, εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού για την μίσθωση του ακινήτου. Σύμφωνα με την απόφαση, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνείας με βάση τα λανθασμένα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στον Πατρινό Τύπο, πρόκειται να διενεργηθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός για την μίσθωση του, αντί ποσού 660 χιλ. ευρώ (55.000 ευρώ το μήνα) κατ έτος, για 20 έτη.

-Μετά από πρωτοβουλίες και επαφές μου, τόσο με τον υπουργό όσο και με την υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, ζήτησα  να προχωρήσει η αξιοποίηση του χώρου, ταυτόχρονα με την παραχώρηση τμήματος του ακινήτου για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης των εν υπηρεσία αλλά και αποστράτων, ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Επ αυτού αναμένεται και η γνωμοδότηση της Υγειονομικής Διεύθυνσης του ΥΕΑ η οποία και αξιολογεί την δημιουργία νέας Υγειονομικής Μονάδας, Στρατιωτικών Ιατρείων και Στρατιωτικού Φαρμακείου, στο πρώην «409». Στόχος είναι, εφόσον η πρόταση προχωρήσει, ο ιδιώτης που θα αναλάβει τη χρήση του ακινήτου να παραχωρήσει παράλληλα τμήμα του για τις ανάγκες του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

-Το συγκεκριμένο ακίνητο, ορθώς αποφασίσθηκε από την αρμόδια υπηρεσία να βγεί σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

-Η λύση που προτείνεται, σήμερα μέσα από την ΥΠΑΑΠΕΔ είναι αξιόπιστη και κινείται στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση από την απαξίωση του χώρου. Στόχο έχει, με την συνδρομή ιδιώτη, το πρώην «409» να αναβαθμιστεί και να δοθεί προς χρήση, με την κάλυψη του υψηλού κόστους που έχει η συντήρηση και όχι την εγκατάλειψη του, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν με δεκάδες ακίνητα, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Καλώ, όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί αναλυτικά και με στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για τις συζητήσεις που έγιναν και γίνονται εδώ και 8 μήνες για την αξιοποίηση του πρώην «409» με την αρμόδια υπηρεσία ΥΠΑΑΠΕΔ και τους συλλόγους των αποστράτων αλλά και των εν ενεργεία ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, να προσέλθει αυτή την Κυριακή στον Αστέρα, στην Κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτικού μου Γραφείου, ώρες 11:00 πμ. - 1:30 μ.μ."