Τη σεζόν 2018 - 2019 οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ μετατρέπουν τον Φάρο σε ένα ιδιότυπο λογοτεχνικό σαλόνι όπου γνωστοί ηθοποιοί μοιράζονται με το κοινό διηγήματα μεγάλων συγγραφέων. Ιδιαίτερα κυριακάτικα απογεύματα αφιερωμένα σε μάστορες της γραφής που λάτρεψαν τη ≪μικρή φόρμα, μέσα από δραματοποιημένες αναγνώσεις που απευθύνονται στο σύγχρονο κοινό, αφού προσεγγίζουν ένα κλασικό είδος με καινοτόμο τρόπο.

Τον Ιανουάριο οι Παραβάσεις, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Κατερίνας Ευαγγελάτου και με την ερμηνεία του Νίκου Χατζόπουλου ζωντανεύουν για το κοινό του ΚΠΙΣΝ την Πτώση του Οίκου των Άσερ, το αριστούργημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε, ένα αφήγημασταθμό για την Λογοτεχνία Τρόμου.
Ένας επισκέπτης καταφθάνει στον σκοτεινό Οίκο των Άσερ, προκειμένου να επισκεφθεί τον παιδικό φίλο του, Ρόντερικ Άσερ.
Ο οικοδεσπότης καθιστά σταδιακά σαφές ότι η δίδυμη αδερφή του, Μέιντλιν, έχει τοποθετηθεί στην οικογενειακή ταφική κρύπτη, στα βάθη της έπαυλης, αλλά δεν είναι νεκρή. Όταν εκείνη επανεμφανίζεται ο επισκέπτης φεύγει σαν τρελός, καθώς ολόκληρη η έπαυλη σχίζεται στα δύο και τα συντρίμμια της βυθίζονται για πάντα σε μια λίμνη.

Μία συνταρακτική αφήγηση για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.

Σκηνοθετική επιμέλεια - Διασκευή:
Κατερίνα Ευαγγελάτου
Ερμηνεύει ο Νίκος Χατζόπουλος
Με τη συνοδεία των:
Αλεξάνδρα Λέρτα, φωνή
Ντίνος Μάνος, κοντραμπάσο

Η χρήση του διηγήματος γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των
Εκδόσεων Μεταίχμιο (2013) σε μετάφραση Κατερίνας Σχινά.
Ελεύθερη είσοδος με προεγγραφή στο SNFCC.org