Κάθε ομάδα χρειάζεται έναν αρχηγό, έναν άνθρωπο που να δίνει την ψυχή του για αυτή και να βάζει μπροστά τα στήθη του στις δύσκολες στιγμές, βγάζοντας την από τις φουρτούνες. Τον άνθρωπο αυτόν η Παναχαϊκή τον έχει βρει στο πρόσωπο του Νίκου Λουμπαρδέα, κάτι που φάνηκε στα δύο παιχνίδια που έδωσε η ομάδα, αρχικά σε αυτό με τα Τρίκαλα και κυρίως σε αυτό του Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ.

Ο κάπτεν της Παναχαϊκής μίλησε την κατάλληλη στιγμή, βάζοντας δύο τέρματα. Το ένα εξ΄αυτών χάρισε μία πολύτιμη νίκη στην ομάδα του στο πρωτάθλημα στο ματς με τα Τρίκαλα, το άλλο έκανε την Ελλάδα να παραμιλάει για τους "κοκκινόμαυρους" αναγκάζοντας τον αήττητο και φορμαρισμένο ΠΑΟΚ να φύγει από το γήπεδο της Αγυιάς με κατεβασμένο το κεφάλι. 

Στο πρόσωπο του Λουμπαρδέα αποτυπώνεται αυτή η φλόγα των παικτών της Πατρινής ομάδας, μιας ομάδας που αγωνίστηκε με απλήρωτους παίκτες, με παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών τους που τους απειλούν με εξώσεις αφού δεν υπάρχει διοίκηση για να πληρώσει και που αύριο μεθαύριο δεν ξέρουν καν αν θα έχουν ρεύμα, κόντρα στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια. 

Ο Λουμπαρδέας έβαλε το γκολ που χάρισε τη νίκη στην αγαπημένη του ομάδα, μια ομάδα που υπηρετεί χρόνια με ήθος, σεβασμό και αξιοπρέπεια, χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες, δίνοντας πάντα τον καλύτερο του εαυτό μέσα στο γήπεδο και τιμώντας την φανέλα της, αποτελώντας ταυτόχρονα και το καλύτερο πρότυπο για τους νεαρότερους συμπαίκτες του.

Γι' αυτό ήταν και ο κάπτεν της. Γιατί το αξίζει...

(Στη φωτογραφία ο Νίκος Λουμπαρδέας με τον πιστό φίλο της Πατρινής ομάδας, Παναγιώτη Κωστόπουλο).