Ποιος "έκτισε" το Καρναβάλι της Πάτρας και το έκανε ξακουστό και τρανό, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και έξω από τα σύνορα αυτής;

Η απάντηση είναι εύκολη. Ο κόσμος της Πάτρας, οι Πατρινοί Καρναβαλιστές και τα πληρώματα που όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζουν να του δίνουν πνοή και ζωή, πάσχοντας και προσπαθώντας να το κάνουν ακόμα μεγαλύτερο.

Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να φανούν πάνω στις σκηνές που θα υπάρξουν στην πλατεία Γεωργίου, μέσα από ένα θεατρικό - μουσικό δρώμενο που θα σκορπίσει την χαρά του ερχομού της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Μιλάμε βέβαια για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, το Σάββατο στις 19 Ιανουαρίου και το κεντρικό θέμα της όλης εκδήλωσης, την βασική ιδέα, μέσα από την οποία πηγάζουν όλα όσα θα δούμε και θα απολαύσουμε στην πλατεία Γεωργίου. Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος σε αυτή την τελετή θα είναι δεκάδες και θα προέρχονται από διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους. 

Καταρχήν, η Πατρινή σοπράνο Νίνα Λοτσάρη, στην οποία όπως είχε γράψει το patrasevents.gr της είχε γίνει πρόταση για να πάρει μέρος, απάντησε θετικά. Θα συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση και με το ταλέντο, την παρουσία και την φωνή της είναι σίγουρο ότι θα δώσει ένα άλλο βεληνεκές στην τελετή. 

Πέρα όμως από την Νίνα Λοτσάρη στην τελετή έναρξης θα πάρουν μέρος η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, η Ορχήστρα Πνευστών "Πατρεύς", οι Πατρινοί καλλιτέχνες Βασιλική Καραγιάννη και Τάσος Μαραγκός, το συγκρότημα κρουστών Siqueira (είχε πάρει μέρος στην περσινή παρέλαση των αρμάτων) και η street show μπάντα, Ulaloum.  


Ενεργό ρόλο θα έχουν οι Καρναβαλιστές και τα πληρώματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία εκδήλωση που θα έχει ένα τέτοιο θέμα δεν θα μπορούσαν να μην έχουν ενεργό ρόλο οι Πατρινοί Καρναβαλιστές και τα πληρώματα. Θα πάρουν μέρος στην όλη τελετή και θα έχουν και μάλιστα ρόλο έκπληξη στο όλο δρώμενο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία χρόνια. 

Την σκηνοθεσία του όλου εγχειρήματος έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρος Τσακίρης, ενώ για ένα κομμάτι της εκδήλωσης σκηνοθετικά θα έχει την ευθύνη και ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης. Για όλες τις λεπτομέρειες αυτές οι άνθρωποι του Καρναβαλικού Οργανισμού και του Δήμου θα προχωρήσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή από το δημαρχείο, παρουσία του Κώστα Πελετίδη, σε συνέντευξη Τύπου.